Publisert: 22.07.24

Møt Tøyenparkens trær!

  • Bærekraft
Logoene til Øya og Trekontoret

Sammen med Trekontoret har vi valgt ut noen av de mest spesielle trærne i Tøyenparken, og inviterer på daglige guidede turer gjennom festivalområdet.

Gjennom festivalens 25-årige historie er det mange som har hatt trær som lett synlige peilepunkt og møtesteder. “Møtes ved treet foran sirkus”, “Står under trærne på Vindfruen” - setninger du har sagt, men kanskje uten å vite hva slags tre det er snakk om?

Hver dag under festivalen kan du bli med på guidet tur gjennom festivalområdet og bli bedre kjent med hvorfor trærne vokser som de gjør og hva de bidrar med. Turen arrangeres i samarbeid med og av Trekontoret, som arbeider for bærekraftige trebestander i byer og tettsteder.

I Tøyenparken bidrar de store trekronene gjennom hele året med å fange regnvann og karbon, de er viktige levesteder og livsnødvendige oksygenprodusenter. Enkelte av trærne har stått her i mer enn 150 år, før parken og byen, og lenge før Øyafestivalen kom til Tøyen. Andre er nyinnflyttet og skal vokse her de neste par hundre år. Derfor er det viktig å ta ekstra hensyn når 20 000 publikummere fyller festivalområdet.

Det er begrenset antall med plasser hver dag. Du må ha billett til parken den dagen du melder deg på tur. Oppmøte for turen ved piletreet på Munchløkka, en halv time etter at portene åpnes.

Påmelding

Det er også en mulighet for dere som ikke blir med på tur, til å kaste et ekstra blikk opp i trekronene. Trekontoret er spesialister på trær og har sett nærmere på historien og fotavtrykket til noen av trærne i parken, og alle publikummere kan ta en titt på informasjonen som er satt opp ved en rekke trær. 

Prosjektet har fått støtte fra Oslo kommune, Bylivsmidlene.

Se kart for oppmøtested