Publisert: 18.07.24

Øya skal være for alle

  • Bærekraft
Infoboden på Øyafestivalen
foto Thor Møller

Vi i Øyafestivalen jobber hardt med tilrettelegging og tilgjengeliggjøring for at alle skal ha en god, trygg og fantastisk festivalopplevelse. Her er noen av våre tiltak du møter på området.

Nulltoleranse

Øya har nulltoleranse for alle former for trakassering. Vi aksepterer ikke vold, sjikane eller diskriminering på bakgrunn av kjønn, legning, hudfarge, religion, funksjonsnedsettelse eller andre kjennetegn. Om du opplever eller observerer noe av dette, ta kontakt med nærmeste vakt eller infoboden på området.

Fysisk tilrettelegging

Tøyenparken har et ganske kupert terreng, så hele parken er ikke velegna med tanke på rullestolbrukeres framkommelighet. Vi tilrettelegger så godt som mulig for at det skal være framkommelighet til scener, toaletter, utsalgssteder og andre tilbud i parken. De fire scenene Amfiet, Sirkus, Vindfruen og Hagen vil ha ramper med god sikt til de nevnte scenene. På rampene vil det være mulig å lade elektriske rullestoler. Se festivalkartet.

Solsikke

Siden 2023 har Øyafestivalen vært del av Solsikkeprogrammet, som gjør det enklere å være på festival med usynlige funksjonsnedsettelser. Hos oss er solsikken et armbånd, som kan bæres når en ønsker å signalisere til frivillige eller ansatte hos oss at du har en eller annen form for usynlig funksjonsnedsettelse. Båndet skal være et diskret signal om at du kan ha behov for assistanse, veiledning, en hjelpende hånd, informasjon, eller bare litt mer tid til det du skal. Du velger selv når du vil bære båndet, og kan ta det av og på alt ettersom. Våre ansatte og frivillige får opplæring i hva båndet betyr. Båndet kan hentes ut i Solsikken i billettbytteområdet ved inngangen, eller i infoboden. Vi stiller ingen krav til hvorfor du ønsker å bruke solsikkebåndet, og du trenger ikke forklare deg for noen.

Mensenvennlig festival

Øyafestivalens festivaldeltagere skal kunne være på festival uten å bli forhindret av at de har mensen. Sammen med RedLocker innfører vi i år fri tilgang til hygieneprodukter i nærheten av alle toalettområder, sånn at publikum skal slippe å gå på jakt etter en tampong eller et bind rett før favorittartisten går på scenen.

Infoboden

Infoboden vår mellom Sirkus og matområdet er et godt sted å gå for det aller, aller meste. De har solsikkebånd, tamponger og bind, og kan svare på det aller, aller meste av spørsmål.

Barn er velkommen

Barn under 12 har gratis inngang på Øya, og vi har et eget barnetelt med aktiviteter for barna på dagtid under festivalen. Les mer om viktig registrering av barn på festivalen under vår praktiske info.

Medic

Vi har en god og trygg medic-gjeng som passer på deg om du skulle ha behov for det. De er lokalisert midt på området, og er tilgjengelig i hele festivalens åpningstider.