Publisert: 02.09.24

Øya med egen kveld på Blå under by:Larm

  • Musikk
Øyanatt på Blå
foto Martine Lund

Anna Lille / Synne Sørgjerd / Crack Cloud (CA) / Florence Sinclair (UK) / Unge Obi / Vayda / DJ Danifox (PT) / Khadija Al Hanafi (TU)

Nok en gang samarbeider vi med by:Larm og Blå om høstens heftigste fredagskveld. Kom deg på by:Larm for å oppdage ny, aktuell og variert musikk. Kjøp billetter her og sjekk hele programmet her.

18.30 Anna Lille

Dette er bare begynnelsen for den 20-år gamle Anna Lille, og vi gleder oss vilt til fortsettelsen. Om du kunne sett en av Phoebe Bridgers aller første konserter, så ville du vel det? Ikke la Anna Lille glippe. Dette er en opplevelse du ikke vil være foruten!

Spotify

19.30 Synne Sørgjerd

Mindre grining, mer klining. Hvis Kaja Gunnufsen var større i kjeften, Raga Rockers var en søt jente med oppmerksomhetsbehov og Cezinando ikke var rapper får du Synne Sørgjerd, som med radikal åpenhet og bra ass veldig gjerne har lyst til å fortelle deg en historie som er sann. Liker du elgitar? Drøye lyriske vendinger? Da er dette artisten for deg. Temaer som følelsen av utilstrekkelighet og angst for at ting ikke er sånn som man tror eller ønsker de er, står sentrale, i håp om at resolusjonen skal være at det i enden ordner seg for snille jenter.

Spotify

20.30 Crack Cloud (CA)

Kanadiske Crack Cloud er et multimedialt kollektiv basert i Vancouver som er like mye et produksjonsstudio som et band. Live tar kollektivet mange former, og det er ikke overraskende om konserten på by:Larm 2024 teller et dusin musikere på scenen.

Spotify

21.30 Vayda (US)

Vayda er en artist med en voldsom appetitt for musikalsk eksperimentering. Debut-mikstapen Forest Gump kom i desember 2023 etter hele ni EPer med krumspring innen en lang rekke sjangere, en tilnærming som har ledet til sammenligninger med Gucci Mane og NBA YoungBoy.

Selv om Vayda har vært usignert hittil, har hun karret til seg over 40 000 månedlige lyttere på Spotify og 170 000 visninger på Youtube, i tillegg til oppmerksomhet fra publikasjoner som B.E.T., Pitchfork, Nobells, The Cut og The FADER.

Spotify

22.30 Unge Obi

Unge Obi ble født som rapper gjennom sosiale medier i 2020. Under ett år senere ga han ut en EP i samarbeid med hip-hop nestor Tommy Tee, der publikum ble invitert inn i Unge Obi’s rap-dåp. Gjennom sitt debut-prosjekt forsøkte den Oslobaserte rapperen å fremheve en følelse av usikkerhet rundt sin egen personlige egnethet som står i kontrast til en sjanger som tradisjonelt sett er assosiert med maskulinitet og ekstrem selvtillit. Det musikalske prosjektet, samt musikkvideo og innhold på sosiale medier er ment å fremheve en indre konflikt mellom person og artist og hvorvidt disse kan sameksistere. I dette brytningspunktet oppstår det både humor og selvironi.

Spotify

23.30 Florence Sinclair (UK)

Produsenten og låtskriveren Florence Sinclair begynte å utforske hip hop og grime som tolvåring, og disse sjangrene preger framdeles det musikalske uttrykket sammen med ambient-lydbilder. Som en karibiskættet britisk musiker, bærer Sinclairs musikk en mangefasettert kulturell identitet i krysningspunktet mellom sjangre, kulturer og historier, noe som resulterer i avantgarde-komposisjoner som utfordrer lytteren.

Spotify

00.00 DJ Danifox (PT)

Veteran-klubberen husker kanskje Principe Records’ fabelaktige labelkveld på by:Larm 2020, og vi er glade for å hente et av våre favorittnavn fra det portugisiske plateselskapet til 2024-utgaven: DJ Danifox. Det er umulig å forutsi noe som helst når den Lisboa-baserte DJen kommer til Oslo i september, annet enn at dansegulvgarantien sitter løst.

Spotify

01.30 Khadija Al Hanafi (TU)

Khadija Al Hanafi begynte å gjøre seg bemerket på den elektroniske scenen først i 2020 med debutalbumet Slime Patrol, men det skulle gå fire år før oppfølgeren Slime Patrol 2 kom ut første nyttårsdag i 2024. Interessen ble straks fornyet, godt hjulpet av en 7.5-rangering hos Pitchfork og lovord i Magnetic Magazine. Khadijas sett er en sikker klubbvinner, og vi er stolte over å hente over en av de beste i gamet hele veien fra Tunisia til årets by:Larm.

Spotify