Publisert: 27.07.24

Natur og Ungdom: “Velt oss varsomt”

  • Bærekraft
Illustrasjon til danseforestillingen Velt oss varsomt
foto Marija Kanavin

Natur og Ungdom har i to tiår vært Øyafestivalens samarbeidspartner, og de siste årene har vi gitt dem fritt spillerom på Biblioteket. I år kommer de med forestillingen “Velt oss varsomt”, av Iris Agata Engeness, Ine Halvorsen og Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom om “Velt oss varsomt”:

22.mars 2019 streika førti tusen norske ungdommer skolen for klimaet, som en del av en verdensomspennende bevegelse. Takket være det enorme innsats blant unge ble det neste stortingsvalget et historisk klimavalg.

I dag er klimaengasjementet i befolkninga vår dalende. Det er kanskje ikke så rart, for det kan føles som om nye kriser har kommet på løpende bånd siden den gang. For mange er det kanskje rart å skulle “være den” som tar opp klima- og naturkrisa, når vi daglig får nyheter om brutal krigføring og store lidelser som pågår andre steder. Samtidig vet vi at det er viktigere enn noen gang at vi bryr oss om nettopp disse krisene.

Vi går inn i siste halvdel av det avgjørende tiåret fram mot 2030, hvor vi ennå har rom for å handle. Ettersom regjeringa ennå ikke evner å skape ordentlige løsninger på hvordan Norge skal omstille seg på en rettferdig og rask måte, er vi som befolkning nødt til å løfte fram klimaengasjementet vårt igjen! Forhåpentligvis vil du kjenne på både sinne, handlingsvilje, engasjement og håp i løpet av forestillingen!

På Biblioteket vil du få oppleve en danseforestilling med ulike tekstinnslag. Forestillinga er skapt av danserne og koreografene Iris Agata Engeness og Ine Gabrielsen Halvorsen, som studerer samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, i samarbeid med Natur og Ungdom. Det vil bli innslag fra blant annet fra slam-poet og aktivist Ida Benonisen og Miljøagentene.