Publisert: 31.07.24

Musikkrommet feirer på Øya

  • Nyheter

Programlederne Anna Nor Sørensen og Jakob Naustdal har med seg Moyka, Rosa Faenskap og Yoguttene til Biblioteket.

For tredje år på rad er NRKs podkast Musikkrommet tilstede på Biblioteket. Da kan det kalles en tradisjon, og ikke nok med det, i tillegg markerer de bursdagsuke i Tøyenparken – for i midten av august blir poden tre år.

Programleder Jakob Naustdal gleder seg:
– Det er nok ikke mange treåringer som får en fetere bursdagsfeiring enn det vi får under årets festival. Det er alltid stas å skravle om musikk, og spesielt når man får høre fra de som faktisk lager den. Musikk rommer alt fra det mest alvorlige alvoret til det mest tøysete tøyset, og det gjenspeiles i gjestene som skal inn i Musikkrommet på Øya i år. Jeg håper vi sees på Biblioteket, det blir alt annet enn stille!

Musikkrommet er podkasten der programlederne Anna Nor Sørensen og Jakob Naustdal gir deg de gode historiene bak musikken du bryr deg om. Og den du ikke visste at du digger.

I denne runden har de med seg tre Øya-aktuelle navn med masse å prate om:

Moyka – torsdag 8. august klokka 13.15
Fra en oppvekst med korps og CD-lån på biblioteket i Nesbyen til synthforelskelser, album og turnering i utlandet. Musikk har alltid stått støtt i livet til Moyka. Men hva skjer når forholdet til musikken begynner å vakle, og hva skjer når man skjønner at drømmejobben også er en jobb?

Rosa Faenskap – fredag 9. august klokka 13.15
Med en blanding av svartmetall, postrock og hardcore punk har Rosa Faenskap gjort seg bemerket med mer enn musikken sin de siste årene. Gitarist Emil Vestre kommer for å snakke om hvorfor «faenskap» er favoritten i ordboka, hva som gjør rosa til den andre fargen han forbinder med black metal og hvilken plass queerness har i sjangeren.

Yoguttene – lørdag 10. august klokka 12.15
Fire yogutter med masker og tullete artistnavn ble et undergrunnsfenomen med Bergens-trap og baserte fristiler stappfull av referanser til alt fra Mahatma Ghandi til japansk whisky. 11 år etter debutalbumet ble utgitt kommer to av Yoguttene til Musikkrommet på Øya for å snakke alt fra hvordan det hele startet, deres kulturelle fotavtrykk til potensiell MGP-deltakelse og hva det vil si når noe er $vai.