Publisert: 01.08.24

Mensenvennlig festival!

  • Bærekraft
RedLocker sin dispenser som gjør det lettere å ha mensen på festival

Det skal være lett å være på festival - uansett hvilken del av syklusen du er i. I år blir Øya mensenvennlig festival, med tilgjengelig produkter og riktig avfallshåndtering.

Vi har alle vært der (hvertfall de av oss som har en syklus), på festival, skal bare innom do på vei til neste konsert eller neste besøk på matområdet… Og skulle meget gjerne hatt en tampong eller et bind i umiddelbar nærhet.

I år har vi starta arbeidet med å bli en mensenvennlig festival. Hos oss innebærer det i år at det på alle toalettområdene vil finnes tilgang på gratis tamponger og bind i en rød maskin fra RedLocker, i tillegg til at det vil finnes i Infoboden ved matområdet.

Dispenserne er batteridrevne og har en innebygd forsinkelse eetter at et produkt er hentet ut, for å minimere mengden svinn. Vi ber om at dere ikke tar mer enn dere trenger der og da, sånn at alle som har behov, har tilgang. Produktene til RedLocker er svanemerkede. Bindene er produsert i Sverige, og tampongene i EU, av samme produsenter som blant annet svenske apotek bruker i dag.

På alle toalettområdene vil et antall av båsene ha søppelbøtte, som tømmes daglig. Disse båsene vil være merket med rød dråpe på dørene for å vise hvilke som har søppelbøtte. Det er antibac ved alle toaletter.

Det vi dessverre ikke har enda er håndvask, så vi anbefaler å ha med en liten pakke våtservietter eller lignende i veska, og kaste også disse i søppeldunkene. Det går også an å fylle vann på en flaske og skylle hender eller menskoppen, om du har behov for det. Ikke kast verken produkter eller våtservietter i festivaldoene.

Tusen takk til Redlocker for å bli med og lage Øyafestivalen mensenvennlig, og tusen takk til Renta som gyver løs på utfordringen om å lage avfallshåndtering i festivaldoene!