På grunn av overveldende mange søknader fra folk som ønsker å jobbe som frivillig på Øyafestivalen har vi nå stengt muligheten for å søke som frivillig på Øyafestivalen 2018. Godt over 3000 søknader er mottatt og vi har nå tildelt jobber til alle de engasjerte menneskene som ønsker å bidra til å skape den beste Øyafestivalen noensinne.

 

Hvis du har sendt inn søknad og enda ikke har hørt noe fra oss, ta kontakt på frivillig@oyafestivalen.com. Hvis du har jobbet som frivillig tidligere og har avtale med en gruppeleder, men ikke har fått sendt inn søknad – ta kontakt med denne gruppelederen for å få meldt deg på. Under kan du lese mer om hva det innebærer å jobbe som frivillig på Øya.

 

 

Hva vil det si å være frivillig? Hva forventer vi av deg?

Som frivillig på Øyafestivalen deltar du i en eller flere av alle de oppgavene som skal løses for at festivalen skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men at du har et smittende godt humør enten sola skinner eller det regner horisontalt, setter vi stor pris på. Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som belønning garanterer vi deg et minne for livet, fantastisk musikk, nydelig økologisk mat, evig takknemlighet og litt til.

Hvor mye jobber jeg?

Det varierer hvor mye man jobber i forhold til de forskjellige jobbene. Som hovedregel kan man si at man jobber en dag mot en dag fri og adgang til festivalen. Hvis du jobber før festivalen, er hovedregelen at du må jobbe fire dager og du får da fri til gå på festivalen alle dager. Hvis du jobber under festivalen, må du jobbe to av dagene for å få fri de to andre. Man jobber altså ca. halve festivalen, mens man kan ta seg helt fri til å nyte musikken og konsertene resten av tiden. Vi er selvsagt takknemlige til dem som ønsker å bidra mer enn dette.

Hvilke jobber kan jeg få?

Her er noen av de oppgavene du kan få som frivillig:

Vakt
– Som vakt vil du inngå i festivalens største frivilligteam og få ansvar for blant annet adgangskontroll, gjerdekontroll, samt kontroll av nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Noe av de viktigste oppgavene som vakt er å passe på at alle har det bra under festivalen og ikke går seg vill på festivalområdet. Vi samarbeider med vektere dersom behovet for inngripen skulle dukke opp.

Bar
– De som jobber i bar har ansvaret for å tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo. I denne avdelingen trenger vi folk med godt humør, tålmodighet og som er effektiv og liker litt hektiske dager. I bar jobber man bare under avvikling. Hovedregelen er at man jobber to dager og har da to dager fri.

Godterikiosk
– Selge godterier og annet snacks i salgsbod i parken. Jobber to av festivaldagene i parken.

Rigging
– Festivalområdet skal rigges opp i forkant av festivalen og ned i etterkant. Til dette trenger vi folk som kan hjelpe oss å rigge. Som rigger er dine oppgaver å sette opp telt, gjerder, legge veiduk mm. Som rigger er det mye å løfte, bære og løpe rundt. Ta på arbeidstøy og gode sko.

Sjåfører
– Hovedoppgaven til de som jobber med transport er å kjøre fram og tilbake til festivalområdet med diverse utstyr. Oppgavene her er mange og varierte og det er sjelden en kjedelig dag på jobben i transportgruppa. Her du mer enn førerkort klasse B, kan dette være en fordel.

Catering
– Frivillige og artister trenger mat under de dagene vi skal være i Tøyenparken. Catering gruppa ser etter personer som er glad i å lage mat, takler til tider stort arbeidspress og som ellers har et smittende godt humør. Frivilligkjøkkenet trenger folk både på opprigg, under avvikling og på nedrigg mens de som skal lage mat for artistene trenger hovedsakelig folk under avvikling.

Delta Force
– Øyas “alt i ett”-styrke som jobber litt med det meste under festivalen, og settes inn der det trengs når det trengs. Denne gruppen ser at folk som er glad i å ta i et tak skulle det trenges til å legge/lappe veiduk, rigge gjerder, henge opp skilt, stå i bar osv. Allsidighet er et stikkord.

Møbelgruppa
– I denne gruppen jobber man med montering og utplassering av møbler. Denne jobben gjøres i forkant og/eller etterkant av festivalen. Det er en stor fordel at du er en nevenyttig person, men det er ingen nødvendighet.

Varesentralen
– På varesentralen jobber man med innkjøp av utstyr, inn/utlevering av utstyr fra Øyas varesentralen etter behov og generell lokestikk av lagerbeholdningen på festivalen. Varesentralen er noe av det første som åpnes under opprigg og det siste som stenges under nedrigg. Dvs at vi trenger folk som kan jobbe før, under og/eller etter festivalen i denne gruppa.

Alle kan ønske seg jobber, og de fleste får oppfylt ønsket sitt. Men – vi kan dessverre ikke garantere at alle får jobbe med akkurat det de ønsker eller akkurat de dagene de har lyst.

Hva med Klubbdagen?

Alle som jobber før og under festivalen vil få utdelt et eget frivilligarmbånd som kan hentes i Tøyenparken samme dag som Klubbdagen. Dette armbåndet gir tilgang til klubbdagskonsertene. Alle som jobber etter festivalen vil få utdelt ukespass. Ukespasset gir deg tilgang til klubbdagskonsertene i tillegg til alle festivaldagene i parken.

 

 

NB! For å kunne være frivillig på Øyafestivalen må du være fylt 18 år før festivalstart.

For spørsmål angående frivilligarbeid på Øyafestivalen, send oss gjerne en e-post.