Øyafestivalen 2020 blir arrangert 11. – 15. august.

Her finner du viktig, nyttig og praktisk informasjon om Øyafestivalen. Bruk menyen for å finne ut mer om det du lurer på. Sidene vil oppdateres med jevne mellomrom mens planleggingen av festivalen pågår. Skulle du slite med å finne de svarene du er ute etter, er det fullt mulig å ta direkte kontakt med den som er ansvarlig for det aktuelle området eller fagfeltet. Se under KONTAKT i menyen.

Festivalområdet

I 2014 ble Øyafestivalen for første gang arrangert i Tøyenparken. Vi benytter et sammenhengende område som strekker seg fra Tøyenbadet, gjennom Tøyenparken, over Finnmarkgata og ned mot Munchmuseet/Botanisk hage.

Kart, festivalområde 2019

Åpningstider i Tøyenparken

Onsdag, torsdag og fredag under festivalen åpner Tøyenparken klokka 13.00. Lørdag åpner portene en time tidligere, altså klokka 12.00. Innslipp til festivalområdet stenger 22.00 hver dag. Siste konsert er ferdig 23.00, og da tømmes festivalområdet.

Til Tøyenparken

Det går kollektivtrafikk fra store deler av Oslo til Tøyen. For veldig mange, vil T-bane til Tøyen være det mest effektive. Alle linjene går innom her. Det er kun noen få minutter gange fra stasjonen og opp til vårt innslipp. For reise fra deler av byen som ikke er innenfor T-banenettet kan du sjekke https://ruter.no/ Vi vet at mange av våre publikummere ankommer festivalen til fots eller på sykkel, og det ønsker vi at de skal fortsette med. I 2014 kunne vi for første gang tilby skikkelig sykkelparkering for vårt publikum. Sykkelprosjektet til Oslo kommune låner ut sykkelstativene gratis til arrangementer i Oslo, og har skaffet ekstra mange til Øya-publikummet. Øyafestivalen har ingen bilparkering, så det vil være best å la bilen stå hjemme.

Aldersgrense

Det er fri aldersgrense på festivalområdet i Tøyenparken. Husk å ta med deg legitimasjon hvis du er over 18 og ønsker å kjøpe annet enn mineralvann! Aldersgrense på Klubbdagen tirsdag og Øyanatt ut uka varierer fra klubb til klubb. Barn under 12 år kommer gratis inn i Tøyenparken med følge av en voksen.

Barn

Øyafestivalen tar barnas sikkerhet på alvor. Derfor skal alle barn under 12 år registreres før de slipper inn på festivalområdet. Alle voksne/foresatte som skal ha med seg barn under 12 år må henvende seg i barneregistreringssboden til høyre ved innslipp til området. Barn under 12 år kommer gratis inn på festivalen i følge med foreldre/foresatte. Det tar tid å registrere alle barna som skal inn på festival. Møt derfor opp i god tid hvis du har tenkt å få med deg første band som spiller! Registrering av barn gjøres på eget skjema som du kan laste ned og fylle ut på forhånd. Skjemaet kan du også få utlevert ved innslippet på Tøyen. Finn skjema her

BARNAS TELT: Det vil være noen barneaktiviteter i et eget telt på et begrensa område, fram til tidlig på kvelden. Her vil det også være bleieskiftstasjon og ammekrok.

OPPFORDRING: Øyafestivalen er en fest for voksne. Vi setter stor pris på at hele familien er med i noen timer, men oppfordrer til at barn overlates til barnevakt før kvelden.

Gjenbruksglass

Her finner du mer praktisk info rundt våre nye gjenbruksglass.

Betalingsmåter

På festivalområdet vil det selges mat og drikke fra flere steder. I tillegg har vi en egen bod for bandmerch og Øya-stæsj. Du kan bruke bankkort alle steder hvor det selges noe. Vi aksepterer VISA, Mastercard og BankAxept. Vi har også vannposter hvor man kan få vann gratis (se kart – kommer).

Følgende er ikke tillatt inne på Øyafestivalen

– Plastflasker eller andre type flasker er ikke tillatt – men poseflasker av type silikon, neopren eller lignende mykt materiale kan du ha med deg inn, så lenge du tømmer flasken for innhold på vei inn på festivalområdet.
– Medbrakt mat og drikke, med unntak for snacks og barnemat (se nederst)
– Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander
– Paraplyer
– Campingutstyr
–Kamerautstyr med avtagbar linseog videokamera
– Selfiestang eller lignende
– Spisse/skarpe/farlige gjenstander
– Lydopptaksutstyr
– Dyr

Gjenstander som er forbudt etter norsk lov er selvsagt ikke tillatt på festivalområdet. Vaktpersonalet kan nekte publikum å ta med gjenstander som de vurderer kan utgjøre en risiko inne på festivalen. Unntak kan gjøres ved spesielle behov. Ta kontakt med festivalen i god tid for å avklare dette.

Noen ting du bør ta med deg for en best mulig festivalopplevelse

– Solkrem

– Godt fottøy

– Regntøy: Vi har ingen engangsregnponchoer fordi vi prøver å kutte ut unødvendig engangsplast.

– Genser/jakke til kvelden

– Bankkort

– Godt humør

Det er lov å ha med barnemat inn på festivalen. Snacks og frukt er også tillatt. Vi tilbyr vegetarmat og glutenfrie alternativer på Øya, men allergikere med spesielle matbehov kan selvsagt ta med det de måtte trenge av mat.

Klubbdagen

Tirsdag 11. august er det kun konserter på over 20 scener hos helårsarrangører rundt i byen. Programmet til denne dagen kommer i juni. Alle med ukespass eller tilsvarende akkreditering har gratis inngang på alle klubber. Noen av klubbene vil kreve penger fra andre. Gå rundt i byen og opplev ny musikk fra lovende artister innen ulike stilarter.

Øyanatt

Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.