Kjære naboer til Tøyenparken

Øyafestivalen 2018 finner sted i Tøyenparken og ved områdene på andre siden av Finnmarkgata i uke 32, med konserter i perioden onsdag 8. t.o.m. lørdag 11. august. I dagene før og etter arbeider vi med å gjøre klar og rydde ned festivalområdet. Den totale arbeidsperioden ser ut til å bli fra mandag 30. juli til torsdag 16. august.

Som tidligere jobber vi allerede med planlegging av området. Vi ønsker alltid å bli enda bedre og Øyafestivalen tar gjerne imot innspill slik at vi kan være en bedre nabo for dere som bor rundt Tøyenparken – forslag til endringer i inngjerding, bedre skilting, framkommelighet, styrket vakthold og bedre løsninger for sykkelparkering blant annet. For at vi skal få tid til å gjøre større endringer er vi avhengige av å få forslag innen 1. mai.

Utendørsdelen av Øya vil foregå onsdag 8. t.o.m. lørdag 11. august. Portene åpner kl. 13 (kl. 12 lørdag), med konserter fra kl. 14 (fra kl. 13 lørdag). Konsertene avsluttes senest kl. 23 alle dager. Vi gjør alt vi kan for å unngå arbeidsstøy mellom kl. 23 og kl. 07 i hele perioden.

Lokale samarbeid
Billettkjøperne våre har tidligere vært med på å finansiere et nytt musikkrom til fritidsklubben STERLING FOR INKLUDERING OG INTEGRERING på Tøyen og en foodtruck for KOMPASSMAT, som gir arbeidstrening til vanskeligstilt ungdom gjennom matlaging, redesign og dyrking av mat. I år kan billettkjøpere donere penger til byggingen av en utendørs treningspark for ungdom i Bydel Gamle Oslo, i samarbeid med OSLO RØDE KORS.

I år vil vi fortsette og videreutvikle hospitantordningen som vi startet i fjor, hvor festivalnysgjerrig og lærelysten ungdom fra nærmiljøet skal få lære om festivaldrift i teori og praksis. Et av målene med dette er å få enda flere lokale krefter inn i organisasjonen vår.

VI har også startet dialog om samarbeid med Tøyen Sportsklubb/Tøyenakademiet og andre lokale aktører. Samtidig fortsetter vi den gode dialogen med Munchmuseet, Tøyenbadet og Tøyenravnene, i tillegg til å styrke samarbeidet med Naturhistorisk museum og Botanisk hage. Vi blir glade for tips dere måtte ha til ulike prosjekter Øyafestivalen kan bidra til i lokalmiljøet.

Mer informasjon
Et mer detaljert informasjonsskriv vil sendes ut i juni/juli. Her vil det også bli vedlagt et kart som viser hvilke områder som blir stengt, og når. Vi setter pris på om borettslagenes styrer videreformidler denne informasjonen til beboerne.

Har dere spørsmål kan de sendes til nabo@oyafestivalen.com