INFO TIL NABOER

Øyafestivalen 2018 finner sted i Tøyenparken og ved områdene på andre siden av Finnmarkgata i uke 32, med konserter i perioden onsdag 8. t.o.m. lørdag 11. august. I dagene før og etter arbeider vi med å gjøre klar og rydde ned festivalområdet. Den totale arbeidsperioden vil antagelig bli fra 30. juli til 16. august.

Tøyenparken og områder rundt vil gradvis stenges av i arbeidsperioden. Stengingen gjøres av sikkerhetshensyn – parken er anleggsområde i riggeperioden og det kjøres utstyr rundt på gangveiene. Kart over hvilke områder som er avstengt og hvilke datoer finnes i her: nabokart2018.

 

SYKLISTER/FOTGJENGERE

Gangveien oppe på platået som går fra Tøyenbadet til Ensjøveien bussholdeplass vil være åpen med unntak av under festivalen, da den stenges kl 11-24. Se kart.

Monrads gate, som går langs gjerdet til Botanisk hage, vil være åpen for fotgjengere/syklister under hele festivalen. Se kart. Gata er sperret, som normalt, for kjøretøy ved hjørnet av Sofiemo borettslag.

 

FINNMARKGATA SOMMERSTENGT SOM VANLIG

Oslo kommune stenger Finnmarkgata for biltrafikk i sommermånedene, som vanlig. Dette skjer uavhengig av Øyafestivalen.

 

OMKJØRING FOR 20-BUSSEN UKE 32 OG DELER AV UKE 33

Det vil være omkjøring for 20-bussen fra og med mandag 6. august til og med onsdag 15. august. Følg med på ruter.no for mer info.

 

TØYENBADET – INNEBASSENGENE ER ÅPNE I HELE PERIODEN

Det er kun utebassengene som stenges for publikum under avvikling av Øyafestivalen.

 

STØY

Arrangementet vil selvsagt medføre lyd i nærliggende områder. Festivalen vil foregå onsdag 8. t.o.m. lørdag 11. august. Konsertene avsluttes senest kl. 23 alle dager. Også i arbeidsperioder før og etter festivalen vil det være noe støy. Vi har høyt fokus på å unngå arbeidsstøy mellom kl. 23 og kl. 07 på natta.

 

LOKALE SAMARBEID

I år som i fjor samarbeider vi med TØYENRAVNENE. De går runder i nærområdet på kveldstid under festivalen. Om noen naboer ønsker å være med, se www.facebook.com/toyenravnene.

Billettkjøperne våre har tidligere vært med på å finansiere et nytt musikkrom til fritidsklubben STERLING FOR INKLUDERING OG INTEGRERING på Tøyen og en foodtruck for KOMPASSMAT, som gir arbeidstrening til vanskeligstilt ungdom gjennom matlaging, redesign og dyrking av mat. I år kan billettkjøpere donere penger til byggingen av en utendørs treningspark for ungdom i Bydel Gamle Oslo, i samarbeid med OSLO RØDE KORS.

VI har også startet nye samarbeid med TØYEN SPORTSKLUBB/TØYENAKADEMIET og MUSIKKBRYGGERIET, samt er i dialog med TØYENINITIATIVET om flere lokale prosjekter.

Samtidig fortsetter vi den gode dialogen med Munchmuseet og Tøyenbadet, i tillegg til å styrke samarbeidet med Naturhistorisk museum og Botanisk hage. Vi blir glade for tips dere måtte ha til ulike prosjekter Øyafestivalen kan bidra til i lokalmiljøet.

 

HVORDAN KONTAKTE OSS

Nabokontakten er tilgjengelig på mail nabo@oyafestivalen.com
Under festivaluka vil nabokontakten også kunne nås på telefon 902 42 196.

Vi elsker Tøyenparken! Og vi lover å levere den tilbake i like god stand som den var!