Tre nye navn til torsdag 11. august

girl in red, Myra og Signe Marie Rustad er klare for Tøyenparken!

girl in red 2_Foto Jonathan Kise
foto Jonathan Kise

girl in red
Myra
Signe Marie Rustad

Få ukespass igjen

Billettsalget viser at Øya-torsdagen er svært populær. Det er ikke overraskende med Nick Cave & The Bad Seeds, Michael Kiwanuka, JARV IS… med Jarvis Cocker fra Pulp, Musti og Beabadoobee allerede bekrefta. I dag fyller vi på med tre meget sterke norske artister, nemlig girl in red, Myra og Signe Marie Rustad.

Forrige uke varsla vi at det nå er få ukespass igjen. Om du vil ha med deg hele Øya-opplevelsen, bør du snart kjøpe billett.

GIRL IN RED
Marie Ulven har de siste åra fått et voldsomt gjennombrudd som girl in red. I tillegg til et stadig større publikum her hjemme, er interessen virkelig økende internasjonalt. New York Times, NME og The Guardian er bare noen av mediene som har rost artisten og låtskriveren. Hun var med på BBCs prestisjefylte Sound of 2021-liste. I tillegg til flere sterke låtslipp, har hun etablert seg som en herlig energisk liveartist. Våren 2021 kom albumet If I Could Make It Go Quiet. Albumet nådde andreplassen på den norske salgslista, og ble mottatt med entusiasme over store deler av verden.

NME: – Girl in Red turns down the smouldering sense of yearning that fizzled at the core of her earlier material and turns up the volume instead. You sense that many of these songs have been written with the distant dream of a jostling live show in mind.

Nylig ble hun nominert til to priser i MTV European Music Awards. Før festivalsommeren skal hun ut på en lang USA-turné. Deretter skal hun varme opp for Billie Eilish i London. Vi gleder oss enormt til å opplev girl in red på en stor festivalscene, og det veit vi det er veldig mange andre som også gjør.
www.facebook.com/girlinred

 

MYRA
Med sin selvsikre rapping og lekende tekster har Myra etablert seg som et sterkt navn i norsk rap. Hun samarbeidet med Lars Vaular i 2017 på singelen Ventet På Deg. Siden da har hun spilt klubbkonserter og store festivaler over hele Norge. For teksten til Hjemløs I Egen By mottok hun i 2020 Edvard-prisen. Etter en imponerende rekke enkeltlåter kom albumet Bokser & Ballerina for kort tid siden, og fikk svært gode anmeldelser i blant annet Klassekampen og Bergens Tidende.

Dagsavisen: – Myra, eller Regina Tucker som hun egentlig heter, er en av de raskest voksende rapperne på den norske stjernehimmelen. Og ja, det er mange som har ventet på en av hennes kaliber, som forener det smarte og naturlige med et kraftfullt uttrykk og en evne til å knuse veggen mellom artist og publikum.

Mens konsert-Norge har ligget i dvale, har Myra jevnlig sluppet ny sterk musikk. Det betyr at vi har mye godt i vente i Tøyenparken, hvor hun først imponerte i 2018.
www.facebook.com/Myratherapper

 

SIGNE MARIE RUSTAD
Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad fra Elverum for alvor bølger med sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016). I 2019 kom det tredje albumet When Words Flew Freely, produsert av Kenneth Ishak. Det ble av flere utropt til årets norske album.

Hun mottok Spellemann som beste tekstforfatter i 2019. Live har Signe Marie Rustad med seg et fantastisk band, som forsterker hennes låter ytterligere og bringer dynamikken fra platene til live på scenen. I 2021 fikk hun åpne vår konsertserie ØYA PRESENTERER med den nyeste plata i sin helhet, og neste sommer skal hun få spille låtene for et stort Øya-publikum.
www.facebook.com/SigneMarieRustad