De to siste dagene av ØYA PRESENTERER med Kvelertak, Musti, brenn., Hilma Nikolaisen og Tøyen Holding

Billetter i salg fra fredag kl 11.00!

kvelertak (2) crop

Siden det ble klart at en normal Øya kommer tilbake først i 2022, har vi drømt om å skape litt festivalstemning allerede denne sommeren. Tidligere i dag offentliggjorde vi de to første dagene av konsertserien ØYA PRESENTERER. Nå er flere artister klare.

Det blir fire dager, med tre konserter hver kveld. Konsertene finner sted på gresset foran Munchmuseet, et område vi tidligere har brukt til både matområdet Munchløkka og innslipp. Da dette er fire separate arrangementer, vil det kun være dagsbilletter. Disse legges ut for salg hos Ticketmaster fredag 9. juli klokka 11.00 og koster 550,- + avgift. Arrangementene vil ha aldersgrense 18 år. Portene åpner kl 16.00, med konserter mellom 17.30 og 21.00.

BILLETTLINK TIL ØYA PRESENTERER

ØYA PRESENTERER blir en intim og eksklusiv opplevelse. Området har en kapasitet på 1000 publikummere, delt i to kohorter. Det vil ikke være nødvendig å vise koronapass. Arrangementet gjennomføres med gjeldende smittevernsregler.

Publikum skal være sittende og skal holde seg ved bordet sitt. Området er delt inn i to kohorter, så pass på at du bestiller billett i samme kohort som de du ønsker å sitte sammen med. Personer som ønsker å sitte sammen på firemannsbord bør ankomme innslippet i samlet gruppe.

 

Her er programmet:

ONS 11. AUG: Jaga Jazzist, Kamara og Signe Marie Rustad

TORS 12. AUG: Ane Brun, Isah og Orions Belte

FRE 13. AUG: Musti og Tøyen Holding + TBA

LØR 14 AUG: Kvelertak, brenn. og Hilma Nikolaisen

 

 

Øya presenterer Musti og Tøyen Holding + TBA

fredag 13. august 2021

 

Fredagen byr vi på ei kraftpakke av hiphop med sterk lokal tilknytning, nemlig stjerneskuddet Musti og duoen Tøyen Holding. I tillegg vil vi i løpet av noen dager presentere ytterligere en artist. Følg med på oyafestivalen.no.

 

MUSTI

Ugbad Musti fra Tøyen er et av de mest spennende, unge navna i musikk-Oslo. Hun har vært opptatt av historiefortelling siden barndommen, og henter inspirasjon fra både somalisk musikk og britisk hiphop, RnB og grime. I 2019 spilte hun en imponerende minikonsert på vår mest intime scene Biblioteket. Uten å ha en eneste låt ute, ble hun tatt varmt imot av et publikum som lot seg fenge. Siden den gang har vi ønsket å gi henne muligheten foran enda flere folk. Nå er hun absolutt klar for hovedprogrammet til Øya.

Debutalbumet Qoyskayga ble i 2020 utgitt av Nora Collective og Sony. Skiva viser en artist som kan prege norsk rap de neste årene. Samme år kom EPen Mellom Høyblokkene. I vinter vant Musti to velfortjente priser under P3 Gull, og hun har mottatt Oslo bys kunstnerpris.

www.facebook.com/UgbadMusti

 

TØYEN HOLDING

Tøyen Holding ga i februar 2020 ut andrealbumet, ganske enkelt kalt Tøyen Holding 2. Bak navnet finner vi duoen Fredfades og Mest Seff. De platedebuterte i 2017, med ei skive som er full av beats gjort på gamlemåten, uten å låte gammeldags. Tekstene leveres med en stor porsjon humor. Det nye albumet er av dem selv beskrevet som «mer minimalistisk, mystisk og intelligent».

Alltid aktive Fredfades er kjent som DJ, produsent og platesamler. Han har samarbeida med Ivan Ave, Charlotte Dos Santos og vært involvert i ulike Mutual Intentions-prosjekter. Hans sans for soul og jazz skinner også igjennom i musikken til Tøyen Holding. De har så langt gjort noen få konserter i de største norske byene, kvelder folk fortsatt snakker om med hektisk entusiasme. I august spiller Tøyen Holding virkelig på hjemmebane i Tøyenparken.

mutualintentions.bandcamp.com/album/t-yen-holding-2

 

 

Øya presenterer Kvelertak, Brenn. og Hilma Nikolaisen

lørdag 14. august

 

Vi runder av fire flotte musikkdager med et smell, da Kvelertaks eksplosive låter skal runde av konsertserien. Før det blir det bølgende indie med Hilma Nikolaisen og frekk rock med brenn..

 

KVELERTAK

Kvelertaks egen miks av pønk, metal og rock har gitt dem en solid fanskare over store deler av verden. Med de fire albuma Kvelertak (2010), Meir (2013), Nattesferd (2016) og Splid (2020) har de spredd energisk og kraftfull musikk fra festivalscener, arenaer og klubber over store deler av verden. Bandet har turnert med legender som Metallica og Slayer, samt andre kvalitetsband som Mastodon, Gojira, Ghost og Converge.

Splid er det første albumet med Ivar Nikolaisen på vokal og Håvard Takle Ohr på trommer, og man finner gjester fra de tidligere nevnte Øya-favorittene Mastodon og Converge. Sistnevntes Kurt Ballou er nok en gang produsent. Etter å ha hørt oss varme i mange måneder gleder vi oss til de skal avslutte fire dager fylt med god musikk. Man kan vel ikke avrunde på en mer kraftfull måte enn med Kvelertaks riff og refrenger.

www.kvelertak.com

www.facebook.com/Kvelertak

 

BRENN.

Duoen som utgjør kjernen i brenn har kjent hverandre siden videregående. På scena stiller de med fullt band. Med debutalbumet fra 2019 opplevde de å få mange fans, spille på store festivaler og massevis av klubbscener, bli spilt på radio og motta en Spellemann.

NRK P3 har skrevet om brenn.: – Ordentlig velspilt, original og ikke minst relevant norsk rock, faktisk. Det føles fint.

I sommer har de gitt ut singelen Vandrer På Solskinn, og alt tyder på at Vi kan forvente humørfylte, uhøytidelige, fengende og gledespredende låter i lang tid framover. Det er all grunn til å se fram til at brenn. på scena i august.

www.facebook.com/brennband

 

HILMA NIKOLAISEN

Hilma Nikolaisen har gitt ut tre soloalbum, med årets Heritage som det foreløpig siste. I tillegg har hun gjort seg bemerket i banda Umbrella, Loch Ness Mouse og Serena Maneesh. På det nyeste albumet er låtene noe mer dempa, sammenligna med det tidligere psykedeliske og elektriske lydbildet. Vi gleder oss til sterke melodier og kledelige arrangementer på Tøyen.

Disharmoni.no om Heritage: – Hilma Nikolaisen har arrangert, orkestrert og produsert albumet helt på egenhånd. Det har hun gjort aldeles strålende. Det er så smakfullt, så velplassert og vakkert alt hun gjør på Heritage.

www.facebook.com/hilma.nikolaisen