Camp Øya er tilbake!

Torsdag 24. juni utendørs på Blå.

Darkowa (1)

I år arrangeres Camp Øya i et mindre format enn tidligere, med én scene og fire artister/band på Lagunen, BLÅs nye uteområde. Vi gleder oss til å vise artister som vi mener representerer den beste nye norske musikken akkurat nå: Ingvild Flottorp, Henrik Felipe, Darkowa og Fucales.

Dørene åpner allerede kl.17.00, så det er bare å møte opp tidlig for å spise pizza og lytte til Øyas eminente Djs platesamling, før første artist går på kl.18.00. Vi lover med andre ord å gjøre alt for å skape god festivalstemning, om enn i en nedskalert versjon.

Billetten koster 150,- + avg., og det legges kun ut et lite antall. Billetter i salg her.

Ingvild Flottorp
Den norske americanascenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. En som er klar for å vise at det er en ny generasjon på vei er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli.

Debutalbumet hennes It All Seems So Clear ble sluppet på Vestkyst Records i slutten av april. Albumet har fått mye ros og beskrives blant annet i DNs anmeldelse som politisk ukorrekt country med småfrekk snert og melodiøsitet.

Stemmen hennes beskrives som en unik blanding av Iris DeMent og Kate Bush med countryknekk. Med seg har hun også et band som gir godt driv og smakfull musisering. Det svenske musikkmagasinet Lira omtaler musikken som variert, organisk countryrock, og beskriver Ingvild som en komplett låtskriver.

www.facebook.com/ingvildflottorpmusic

foto Herman Friis

Henrik Felipe
Midt i mellom oppveksten i isolerte Kabelvåg og røttene fra varme Colombia, finnes en verden av lyder som ingen har hørt før. Henrik Felipe smelter sammen elementer fra rap, pop og indie. Ærlige tekster komplementeres av en energisk vokal og spennende melodiske valg. Ektefølt historiefortelling og harde beats, skaper et lydbilde som perfekt beskriver angsten i dagens moderne samfunn og prøvelsene unge voksne møter.

Med flere singler, to EPer og en sommerturné planlagt i år, lover 2021 å være året til Norges mest spennende nye act, Henrik Felipe. Eklektisk, energisk og tvers gjennom elektrisk, er han liveacten man ikke kan gå glipp av.

www.facebook.com/henrikfelipemusic

Darkowa
DJ, produsent og artist Darkowa har tidligere gjort seg bemerket på Oslos klubbscener under navnet TELEFONGRL, men debuterte i fjor som artist med det selvutgitte sporet Uber Black. 18. juni slipper Norsk-Ghanesiske Phylis Boateng sin andre singel Provider på plateselskapet Playground Music, og følger endelig opp debuten med dubby beats som forsterker hennes forfriskende tilnærming til alternativ R&B med tydelige referanser til afrobeat og den elektroniske undergrunnsscenen.

www.facebook.com/darkowa2k

foto Linn Heidi Stokkedal

Fucales
Fucales sprenger sjangerrammer med sin sinte og svevende trompet, psykedeliske gitar og energiske trommer. Musikken er drømmende og aggressiv som Sonic Youth og My Bloody Valentine, men trekker og paralleller fra jazz og pop. Det unge bandet har allerede spilt flerfoldige konserter på den bergenske byscenen og på flere festivaler, blant annet Vill Vill Vest, Borealis, Ferieklubben og “do it together”-festivalen HÁTÍÐNI på Island.

“Først og fremst lyder Fucales som seg sjølve. Lydbildet er rått, upolert og energisk. Bandet har ein allestadsnærverande intensitet, og får verkeleg publikum med seg.”
 Bergens Tidende

www.facebook.com/fucalesband