Legger om turnélivet for miljøets skyld

Stig Brenners forrige turné hadde et utslipp tilsvarende åtte ganger rundt jorda med bensinbil. Sånn vil han ikke ha det. Derfor har han gjort noe med det.

brenner

I dag lanseres fortsettelsen av kampanjen The Green Rider, som vår hovedpartner Fortum utviklet sammen med Øyafestivalen og Trigger i 2019. The Green Rider er en liste med miljøvennlige krav artister via rideren sin kan stille konsert- og festivalarrangører for å gjøre verden grønnere. 16 artister og band, deriblant nevnte Stig Brenner (da kjent som Unge Ferrari), Sigrid, Sondre Justad, Thea Hjelmeland og Pom Poko signerte rideren. Og nå tar Stig Brenner det et skritt videre.

Som den første artisten i Norge har han vært med på å regne ut sitt CO2-avtrykk som turnerende artist. Det viste at hans forrige turné hadde et utslipp på 65 tonn CO2-ekvivalenter – eller et utslipp tilsvarende åtte ganger rundt jorda med bensinbil. Et avtrykk som er like stort som det årlige utslippet til fem nordmenn.

– Nå som jeg har et tall og vet hva som gjør at utslippene blir så store kan jeg faktisk gjøre noe med det, sier Stig Brenner.

 

Endring som betyr noe

Det er energiselskapet Fortum sammen med svenske ZeroMission som har regnet ut Stigs utslipp og hjulpet ham å finne ut hvordan han kan redusere dette.

– Etter Øya i 2019 ønsket jeg å gjøre noe mer enn bare å stille krav kun til arrangørene. Hvordan så mitt eget klimaavtrykk ut og hvordan kan jeg bli mer miljøbevisst? Med hjelp fra Fortum har jeg funnet ut at min forrige turné har tilført kloden 65 tonn CO2 på alt fra transport til maten vi spiser til elektrisiteten vi bruker og merchen vi selger, sier Stig Brenner.

Fortum jobber med innovasjon, fornybar energi og gjenvinning, med mål om å skape en grønnere og renere verden for alle, og er eksperter på hvordan energiforbruk påvirker klimaet og miljøet.

 

Kan redusere utslippene med 30 prosent

Resultatene fra utregningene presenteres i en egen film, som du kan se under. Selv om mer fokus på mat og valg av transportmidler er viktig for å redusere utslippene, er det en helt annen post som var den største overraskelsen når det gjelder å redusere utslipp, sjekk ut filmen for å se hvilken det er.