Ny spilleliste: Vidars astronomiske mix

Mens vi venter på at jorda skal spinne en halv runde til rundt sola, og vi alle forhåpentligvis kan samles i Tøyenparken igjen!

Ktak-Tou-oktober2018-4640
Foto: Arne Bru Haug

Vi fortsetter å satse på spillelister her på Øyafestivalen. I tillegg til våre egne lister over årets Øya-artister og musikken som er i rotasjon på Øya-kontoret, har vi også delt Sondre Lerches inspirasjonskilder i arbeidet med Patience og julejazzen med Fredfades – begge vel verdt å bruke noen timer eller dager på!

Nå har turen kommet til Vidar Landa fra Kvelertak, som har satt sammen en herlig tematisk liste:

– Da Øya 2020 og resten av årets turneer ble kansellert, tok jeg et emne i astronomi på UiO. Ved siden av å jobbe på nye album med Kvelertak og Beachheads, gikk høsten med til å studere stjernehimmelen, lære meg Bohrs atommodell og Keplers lover, forstå sorte hull, romtid og stjerners liv fra fødsel til død. Her er 25 gode låter om eller inspirert av alt dette du kan ha på øret mens du kikker på nattehimmelen og venter på at jorda skal spinne en halv runde til rundt sola, og vi alle forhåpentligvis kan samles i Tøyenparken igjen!

Rett før jul var Vidar gjest i første episode av vår partner Coop Megas «Jakten på Øyamenyen». Filmen kan du se her.

– Klart det var kjipt da Øya ble avlyst i fjor. Å få være med på en idé som løfter mat, kultur og festival var derfor en enkel sak å si ja til. I tillegg er jeg selverklært matentusiast og vegetarianer, så å få være med en kokk som Jimmy Øien på både innhøsting og matlaging var helt konge, forteller Kvelertaks Vidar Landa entusiastisk.