Jakten på Øyamenyen!

Jimmy Øien fra restaurant REST får hjelp av norske artister til å finne den beste maten til deg på Øyafestivalen 2021.

Jakten på Øyamenyen Vidar Landa Jimmy Øien

I fjor fikk Coop Mega relativt dårlig score for sin matservering på festivalen hos spesielt en anmelder. Jimmy Øien, som eier og lager mat på restaurant REST, var ikke nådig i omtalen. I år har Coop Mega utfordret ham til å komme med sitt bud på den beste festivalmaten, og han har tatt utfordringen på strak arm!

Enda morsommere er det at han heller ikke gjør dette alene, men har med seg en gjeng flotte Øya-artister som hjelper ham å skape den perfekte menyen for neste års festival. Alt skjer med fokus på lokale kortreiste matvarer og vekt på økologisk og bærekraftig mat.

Jimmy besøker det langstrakte Norge, fra øst til vest og fra sør til nord, i Jakten på Øyamenyen. På denne reisen besøker han hjemstedene til artistene og blir tatt med for å oppdage lokale hemmeligheter.

Først ut er Vidar Landa. Han er gitarist i Kvelertak og vegetarentusiast. Han viser Jimmy hvordan rogalandshøsten kan smake, hvis man bare vet hvor man skal lete. Første episode i Jakten på Øyamenyen 2021 ser du på coop.no/mega/jakten eller på vår Facebook / Instagram-side.

I tillegg har Vidar laget en superfin spilleliste for oss, med en hilsen:

– Da Øya 2020 og resten av årets turneer ble kansellert tok jeg et emne i astronomi på UiO. Ved siden av å jobbe på nye album med Kvelertak og Beachheads, har høsten gått med til å studere stjernehimmelen, lære meg Bohrs atommodell og Keplers lover, forstå sorte hull, romtid og stjerners liv fra fødsel til død. Her er 25 gode låter om eller inspirert av alt dette du kan ha på øret mens du kikker på nattehimmelen og venter på at jorda skal spinne en halv runde til rundt sola og vi alle forhåpentligvis kan samles i Tøyenparken igjen!

Det ble ingen festival i 2021, men våre partnere lot oss ikke i stikken av den grunn. Coop Mega bestemte seg raskt for å lage en alternativ kampanje som kan gjøre det ekstra spennende å besøke dem på festivalen i 2021. Vi ønsker å takke Coop Mega for å være med på laget både før, under og etter pandemien.