Årets 20 beste norske utgivelser

Vi har også kåra våre hjemlige favoritter, og konkluderer med at 2020 sannelig var mye rart og traurig, men i det minste et godt plateår.

Norsktoppen

Her om dagen kåra vi de 40 beste internasjonale albumene fra 2020, og nå har turen selvsagt kommet til norske utgivelser. Det var uhyre tett i toppen, men det ble til slutt Sondre Lerche som gikk av med seieren: Patience er årets beste norske album ifølge Øyafestivalen!

Vi har gjort et lite intervju med Sondre i denne anledning, det finner du her. Det er vel anvendt tid å gi Patience en ekstra snurr i kveld, men lista byr på mye mer!

Vi satte nemlig stor pris på utgivelsene til Emilie Nicolas og Malin Pettersen, som du også kan se i Tøyenparken i sommer. Det samme gjelder Kvelertak, som ikke bare deler vokalist med The Good The Bad and The Zugly og Kvelertak, men også en plass i våre hjerter i plateåret 2020. Ane Brun splittet oss med sine to solide utgivelser på rappen, men begge har likevel fått fine plasseringer her.

Ellers håper vi denne lista gjør at du oppdager noe nytt og bra, noe du kanskje kan se spille live til neste år, enten det er på Øyafestivalen eller på en annen fin scene. Vi har i alle fall lært mye av hverandre og skal straks sette oss ned og lytte mer på det relativt nye bekjentskapet Maria Kannegaard Trio, som tok en finfin tiendeplass.

Her er årets tjue beste norske utgivelser i Øyafestivalen.

 1. Sondre Lerche – Patience
 2. Emilie Nicolas – Let Her Breathe
 3. Malin Pettersen – Wildhorse
 4. The Good The Bad and The Zugly – Algorithm & Blues
 5. Ane Brun – After The Great Storm
 6. Kvelertak – Splid
 7. Okay Kaya – Watch This Liquid Pour Itself
 8. The Northern Belle – We Wither, We Bloom
 9. Musti – Qoyskayga
 10. Maria Kannegaard Trio – Sand i en vik
 11. Dagny – Strangers/Lovers
 12. Lindstrøm & Prins Thomas – III
 13. Ane Brun – How Beauty Holds The Hand of Sorrow
 14. Stein Torleif Bjella – Øvre Ål Toneakademi
 15. Motorpsycho – The All Is One
 16. Cezinando – Et godt stup i et grunt vann
 17. Orions Belte – 600m Per Minute
 18. Hymn – Breach Us
 19. Annie – Dark Hearts
 20. Jonas Alaska – Roof Came Down

Vi tar som vanlig debatten i sosiale medier, enten på Facebook eller på Instagram.

Disse fikk også stemmer, men uten å nå helt opp:
Amanda Delara / Andreas Røysum Ensemble / Bendik Brænne / Charlotte Dos Santos / Cold Mailman / Combos / Cousin Caterpillar / Erlend Apneseth / Ivan Ave / Jaga Jazzist / Kim Myhr / Mental Overdrive / Morgonrode / Moskus / Oprofessionell / Slutface / Sweetheart / Tøyen Holding / Virkelig / Voice, Strings & Timpani