Julejazzen med Fredfades

Vi gir deg enda en super spilleliste, denne gangen med kvalitetsjazz.

TH20 Photo by Christopher Næss
Foto: Christopher Næss

Å si at dette året har vært noe spesielt, er i beste fall å slå inn en vidåpen dør. Vi har ikke avholdt festival, og vi har ikke gått på konsert eller klubb som normalt. Det er et savn. Men er det én ting vi kan gjøre mye av, er det å kose oss med god musikk hjemme, derfor har vi satt inn et lite ekstra støt på spillelister denne høsten. Mer om de andre listene vi allerede har publisert nederst, først litt om den aller ferskeste: Julejazzen med Fredfades.

Fredfades er kjent som en av verdens største samlere av undergrunnsdisco, soul og jazz, og en knakende god DJ. Deler av Øya-administrasjonen bruker samme postkontor og henter til tider vinyl der, og vi kan bekrefte at Fredfades mottar mange plater. Han spilte et helt nydelig sett i Klubben i fjor, omtalt som «det perfekte DJ-sett» i Aftenposten, og var booket for å spille på hjemmebane med Tøyen Holding i 2020. Det ble jo ikke noe av, men Tøyen Holding blir selvsagt med over til neste år og kan oppleves i Tøyenparken da. Vi gleder oss allerede!

Men Fredfades, fortell litt om lista di!

– Jeg valgte å gjøre en liste med jazzfavorittene mine som er tilgjengelige på strømmetjenester. Det er ikke så mange av de virkelig spennende utgivelsene innen sjangeren som ligger der, men lista ble likevel bra. Jeg valgte å kjøre jazz – litt for å kle sesongen vi er inne i, men også fordi jeg egentlig føler at det kanskje er litt for lite jazz musikk på Øya-programmet generelt. Da er det kult å kunne benytte anledningen til å fyre litt ekte jazz i innboksen til følgerne deres. Julejazzen er egentlig navnet på en dritbra klubbkveld vi i Mutual Intentions vanligvis arrangerer årlig på BLÅ, for de som er hjemme i byen i romjula. Gleder meg til 2021!


Du finner den også på Tidal via denne linken.

Fredfades følger etter Sondre Lerche, som tidligere i høst leverte en lang liste med låter som på en eller måte har inspirert albumet Patience. Den anbefales, og du finner den her på Spotify og her på Tidal. Vi har også laget en liste med julemusikk litt på siden av radiolistene, den ligger her (Spotify) og her (Tidal). I tillegg oppdaterer vi en liste hver onsdag med det vi i administrasjon og bookinggruppe har hørt mest på siste uka, også i Spotify og på Tidal, og til slutt har vi selvsagt en liste med alle som skal spille på Øyafestivalen 2021, her (Spotify) og her (Tidal).

Vi lover mange flere spennende lister fremover, følg oss så får du beskjed!