Øya-premiere på ny Sondre Lerche-låt med AURORA

Følg med på Øya-sending fredag 14. august fra kl 19

S + A still
foto William Glandberger

Sondre Lerche og AURORA, to av Norges fremste artister både her hjemme og i utlandet, skulle opprinnelig spilt på den største scena under Øya-lørdagen i år. Nå har de to artistene på kort tid ferdigstilt et unikt samarbeid i form av en helt spesiell ny låt.

I løpet av bare en drøy uke har Sondre Lerche spilt inn “Alone In The Night” med AURORA, og strykere arrangert av britiske Sean O’Hagan fra Sondres indie-favoritter The High Llamas. Det hele er kommet til på initiativ fra Øya som kontaktet Sondre med ønske om et samarbeid i forbindelse med Øyas kommende stream. Låten får nå verdenspremiere under sendingen som ligger ute i 24 timer fra og med fredag 14. august kl 19. Streamen er tilgjengelig for alle med Øya billett til i år, samt alle DNB-kunder.

“Alone In The Night” var egentlig tiltenkt Lerches siste album Patience, som nylig utkom ut til ekstatisk god kritikk — blant annet terningkast 6 i VG, og 10 av 10 fra amerikanske Atwood, som kalte platen “a musical masterpiece whose sweet sounds and deep emotions speak directly to the present age of uncertainty, and discomfort.”

Som en slags eksistensiell søster eller bror til Patience-høydepunktet “Why Would I Let You Go”, er “All Alone In The Night” en mørk, dvelende orkestral-ambient perle. Sondre forteller:

 

“Denne sangen er kanskje den mest tålmodige av alle Patience-sangene jeg sjonglerte under innspillingen av platen. Men låten føltes så overveldende og heavy at jeg aldri maktet å få spilt den inn. Jeg hadde også alltid hørt en annen stemme synge den inni meg, og plutselig begynte AURORA sin stemme å dukke opp i hodet mitt på løpeturer. Hennes egen “Exist For Love” er en av mine favorittlåter i år, og jeg følte et vagt slektskap mellom disse to låtene.

Jeg fortalte henne om teksten, og tema som begjœr, kjœrlighet og demens. Hva kroppen og hjertet husker når minnet sakte pulveriseres. Og den som står igjen og sørger og ikke kan glemme. Det virker som at de fleste har erfaringer med demens i nœr familie i vår tid.

For to uker siden spurte jeg AURORA om hun ville synge “Alone In The Night” med meg og hun sa umiddelbart ja. For en uke siden spilte vi den inn. AURORA løfter låten langt over mine aller mest håpefulle håp. Hun innehar en helt eksepsjonell musikalitet, en presisjon og et nœrvœr som virkelig berører meg.”

 

 

“Alone In The Night” er spilt inn i Bergen med Sondres co-produsent og keyboardist Alexander von Mehren, innimellom de omkring 40 Solo Patience konsertene Sondre har gjort alene rundtomkring i Norge denne sommeren.

Mer enn noen annen norsk artist har han omfavnet koronatidens utfordringer og begrensninger, og funnet offensive nye løsninger for å kunne fortsette å dele musikken med publikum, fra Brakkekonsert i mars, til den mektige Patience Live konserten fra Håkonshallen, som vil bli vist på NRK1 nå i august. Både den og mini-dokumentaren om innspillingen av “Alone In The Night” er filmet av det bergensbaserte produksjonsselskapet Sølvrev.

Store deler av Sondres sommerturné har vœrt utsolgt, og med sitt mest kritikerroste album noensinne, samt singlen “Why Would I Let You Go” som soleklar kandidat til Årets låt, når Lerche med Øya-verdenspremieren på “Alone In The Night” svimlende nye høyder sammen med AURORA.