Det blir ingen Øyafestival i 2020

Norske myndigheter har utvidet forbudet mot store arrangementer fram til 1. september.

publ sigrid helge brekke
foto Helge Brekke

Norske myndigheter har utvidet forbudet mot store arrangementer fram til 1. september. Vi må innrømme at forbudet ikke kommer som noen overraskelse, og støtter myndighetenes avgjørelse om at sikkerhet og helse må komme først. Likevel er det med tungt hjerte vi nå må meddele at det ikke blir noen Øyafestival i 2020.

Vi vet at dere hadde gledet dere. Det hadde vi også. Dette er en utrolig trist dag både for oss, artister, publikum, frivillige, samarbeidspartnere og alle som så frem til en fantastisk festivaluke. Selv om det vondt å måtte avlyse, er vi veldig glade for at myndighetene i dag har kommet med klare og langsiktige reguleringer som setter de helsemessige behovene først.

 

  • Dette er en tung dag. Vi er mange som har jobbet mye og lenge for å lage nok en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, med en fantastisk rekke artister, digg mat og drikke, nye miljøtiltak, engasjerte frivillige og topp stemning. Men selv om vi er lei oss i dag, er vi samtidig lettet over at myndighetene endelig kommer på banen med klare og langsiktige bestemmelser. Vi har full forståelse for at hensyn til helse må gå først. Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt.Vi vil jobbe for at Øyafestivalen 11. – 14. august 2021 skal bli den beste utgaven av festivalen noensinne, i en grønn og fin Tøyenpark full av bra folk!

Tonje Kaada, daglig leder.

 

Det er utfordrende å jobbe med kunst, kultur og underholdning akkurat nå, men våre tanker går først og fremst til de mange som jobber dag og natt med oppgaver knyttet til liv og helse, de som ellers bidrar til å holde samfunnshjulene i gang, og ikke minst til alle som er berørt av viruset.

Alle som har kjøpt billetter til Øyafestivalen 2020 vil få mulighet til å få refundert disse innen 30. juni 2020, eller å overføre billetter til Øyafestivalen 2021. Ved å overføre billettene til neste år vil du hjelpe Øyafestivalen til å komme enda sterkere tilbake i 2021. Vi kommer tilbake til detaljene så snart det praktiske rundt dette er på plass. Informasjon vil bli publisert på oyafestivalen.no og sendes ut på e-post til billettkjøpere.

Nå skal vi sammen med artister, samarbeidspartnere, leverandører og lokale myndigheter jobbe hardt for å sørge for at neste års festival i Tøyenparken blir den beste utgaven av Øyafestivalen noensinne, for verdens beste publikum. Vi vil benytte anledningen til å rette en enorm takk til alle som allerede har signalisert at de blir med oss videre til neste år, enten det er snakk om store samarbeidspartnere eller lokale Øya-entusiaster. Vi gleder oss enormt til å se alle sammen i grønne omgivelser med store mengder god musikk 11. – 14. august 2021. Billetter kommer i salg i dag (25. april) kl 14.

I mellomtiden – ta godt vare på hverandre, vask hendene og hold dere trygge.

 

Takk for tålmodigheten!

 

Se her om du har spørsmål – FAQ