Celeste til Øya

Spiller i Tøyenparken lørdag 15. august, en dag du også kan oppleve Aurora, Stormzy, Sonde Lerche, Kvelertak, Dave, Malin Pettersen, Alcest, Kamara, Tropical Fuck Storm, Los Bitchos og mange flere,

Celeste_Alessandro Raimondo_Oya2019
Foto: Alessandro Raimondo

Vi har allerede sluppet Sam Fender og BICEP denne uka, og fortsetter Øya-gullrekka med Celeste. Hun spiller på vår største scene lørdag 15. august. Det bør du få med deg, for dette er en artist som det knyttes store forventninger til. I løpet av de siste månedene har hun vunnet pris for beste nye artist både hos BBC og under BRIT Awards.

 

CELESTE (UK)

Amerikanskfødte Celeste bor og lager musikk i London. Hun skriver sofistikerte låter, som framføres i skjæringspunktet mellom soul, RnB og jazz. Celeste starta med å skrive låter og spille konserter i Brighton, hvor hun vokste opp. Hun har blitt berømmet for en modenhet som artist, som er sjelden hos utøvere på hennes alder. Allerede i barndommen hørte hun på artister som Aretha Franklin, Ella Fitzgerald og Otis Redding. NME har påstått at hun er «she’s the finest British soul singer to emerge in years».

Hennes første utgivelser kom i 2016 og 2017 på Lily Allens label Bank Holiday. Seinere signerte hun platekontrakt med Polydor etter å ha fanga interessen til Øya-aktuelle Michael Kiwanuka, som hun også turnerte med på slutten av fjoråret. Elton John er en annen artist som mener Celeste er en framtidig stjerne. Hun har opplevd økende interesse for hver singel og EP. Tidlig i år kom den fantastisk fengende singelen Stop This Flame.

Så langt har de eneste langspillerne vært to singelsamlinger, en fysisk og en digital. Det skikkelige debutalbumet kommer rett etter Øya.

Celeste vant nettopp pris i kategorien rising star under BRIT Awards og hun ble utpenkt til det største tlaentet i BBCs årlige kåring. Hun har allerede imponert på noen av Europas største festivaler, så vi gleder oss til at Øya-publikummet får oppleve denne artisten.

www.facebook.com/celeste

www.celesteofficial.com