Fire til Klubben

Ben UFO (UK), Kampire & Decay (UG), Bylarm-aktuelle Giant Swan (UK) og Thorgerdur Johanna skal få deg til å danse i august.

Ben UFO_credit Will Bankhead
Ben UFO spiller i Klubben lørdag 15. august 2020. Foto: Will Bankhead

For noen uker siden slapp vi Actress, Avalon Emerson, Sherelle og Leoparden til Klubben. Nå er det klart for en ny runde DJs og artister vi digger, som alle skal spille i Klubben, vår scene for DJs og elektronisk musikk.

BEN UFO (UK) DJ-sett – lørdag 15. august

Ben Thomson har i løpet av sin snart 15 år lange karriere blitt en av sin generasjons mest elskede og respekterte DJer. Hans encyklopediske kunnskap om dansemusikk skinner gjennom både i settene og i radioprogrammene hans på Rinse-FM, og nylig ble settet han spilte på Factory i Osaka i 2015 trukket frem som et av tiårets beste i Resident Advisor.
Da den britiske avisa The Independent for et par år siden publiserte en lang artikkel om at Ben UFO er en knakende fin fyr, konkluderte de på denne måten: «But this character is just the icing on top. The essential fact is that he is simply one of the best DJs in the world, with a precise musical craft that brings records together within single sets from opposite ends of musical categories.»

Vi har hatt Ben øverst på ønskelista i flere år nå, og er enormt glade for at han skal avslutte i Klubben på lørdagen. Hva du får høre er ikke godt å si, men vi tør love stor variasjon og skyhøy kvalitet.

KAMPIRE & DECAY (UG) present Bunu Bop – torsdag 13. august

Kollektivet Nyege Nyege — lugandisk for «en plutselig og ukontrollerbar trang til å bevege seg, riste og danse», og en slags hybrid mellom artistutvikling, plateselskap og festival — har fullt fortjent tatt Europa med storm det siste året. Det hele topper seg når frontfigurene Kampire og Decay sammen besøker Klubben med prosjektet Bunu Bop i august. Kampire er det foreløpig mest kjente navnet, hun ble allerede i 2018 kåret til en av det årets Breakthrough DJs i sjangerbladet Mixmag. Siden har hun spilt over hele verden, og levert ypperlige mikser til Resident Advisor, Fact Magazine og som såkalt resident på radiokanalen Rinse FM. Makkeren Decay er også DJ og aktivist, og jobber som multimedial kunstner på si. Både hver for seg og sammen jobber de for å løfte den afrikanske, og mer spesifikt den ugandiske scenen, med en herlig blanding av soukous, balani, soca, dancehall og electro acholi.

Klikk her for intervju med Kampire, og miksen hun laget for Resident Advisor i fjor.

GIANT SWAN (UK) – onsdag 12. august

Under navnet Giant Swan lager Robin Stewart og Harry Wright energisk og aggressiv dansemusikk, med buldrende bass, industriell perkusjon og nærmest hypnotiske støyelementer, gjerne med gitarvreng og manipulert vokal på toppen.
Duoen er tett knyttet til Bristols musikkscene, men ikke lette å plassere inn i en stil eller sjanger. De ligner ikke på noen, heller ikke alltid seg selv, siden settene stort sett er improvisert dekonstruksjon av deres forskrudde techno-not-techno.
Giant Swan har sluppet en sterk rekke utgivelser siden 2015, med en selvtitulert langspiller fra 2019 som foreløpig siste i rekken, men innspilt materiale fremstår likevel som en raffinert og mer lettfordøyelig reklame for det ville livesettet deres. London In Stereo beskrev det slik i fjor høst: «Against a backdrop of dingy piping, endless dry ice and a punishing light show, the sense of menace is cranked up tenfold inside the warehouse’s cavernous walls. When the duo are bathed in a piercing red glow, we catch glimpses of a hellish landscape, Harry and Robin as the demonic conductors plunging us further into a nightmare that’s never sounded so good.» Må ses/høres/oppleves!

PS: Giant Swan spiller på Bylarm denne uka, se dem på Blå torsdag 27. februar klokka 23.30.

Spennende intervju med Robin Stewart leser du her.

THORGERDUR JOHANNA

Thorgerdur Johanna, opprinnelig fra Island, begynte som DJ sent i 2014 og har siden gjort seg bemerket med en leken og autentisk stil og en unik evne til å spille riktige låter til riktig tid. Hun har bakgrunn som klassisk pianist og singer/songwriter, og det er åpenbart at Thorgerdur både er lidenskapelig opptatt av musikk, og hvordan musikk påvirker folk. Hun spiller på instinkt og følelse, med fokus på naturlig flyt fremfor regler eller en bestemt stil. En uforutsigbar blanding av breakbeat, techno, acid, electro og sassy grooves, er en forsøksvis beskrivelse av settene hennes, men denne nevnte uforutsigbarheten overrasker ofte. I 2018 begynte hun å produsere sammen med sin partner A:G, og deres første release Blossy EP har blitt godt tatt imot.