Bright Eyes, Parquet Courts og Squid til Øya

Tre nye høydepunkter i Tøyenparken

Bright Eyes_Oya2020

BRIGHT EYES (US) – fre 14. aug

PARQUET COURTS (US) – tors 13. aug

SQUID (UK) – fre 14. aug

Vi fortsetter perleraden med heftige slipp og lover at den vil vare utover våren. Nylig fortalte Bright Eyes at de er tilbake og lover både ny musikk og konserter i 2020. Fredagen under Øya kommer de til Tøyenparken og vi veit at mange gleder seg. Samme dag spiller også det nye engelske håpet Squid. Dagen før kommer Parquet Courts med ny musikk i bagasjen.

 

BRIGHT EYES (US)

Etter noen års pause er Bright Eyes tilbake med ny musikk og konserter i 2020. Det kommende albumet skal gis ut på Dead Oceans. Øya-kontoret venter i spenning, og er veldig begeistra for at bandet tar turen innom Tøyenparken i sommer.

Låtskriver og frontmann Conor Oberst har leda bandet siden siste halvdel av 90-tallet. Foruten han utgjør Nate Walcott og Mike Mogis kjernen i bandet. Sammen har de pakka gode melodier inn i folk, indie, rock, elektronisk pop og andre beslekta stilarter. Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground fra 2002 ga Bright Eyes økt oppmerksomhet, noe som resulterte i kommersiell suksess for de påfølgende albuma. I’m Wide Awake, It’s Morning fra 2005 har solgt til gull i USA.

Oberst har vært involvert i flere ulike musikkprosjekter, blant annet supergruppa Monsters of Folk og Better Oblivion Community Center med Øya-favoritt Phoebe Bridgers. Walcott har samarbeida med alt fra Beck og Broken Bells til Red Hot Chili Peppers. Mogis har produsert eller deltatt på innspillinger med First Aid Kit, Julian Casablancas og Lightspeed Champion. Nå har de på nytt fullt fokus på Bright Eyes. Vi veit det er mange norske fans som gleder seg til å oppleve bandet igjen.

Allmusic.com om Lifted…: – Bright Eyes has mixed badness with beauty for a sonic storybook that relates to everyone. It’s slightly overwhelming at first, but one must allow a grace period to fully absorb the abstract desire behind this album.

www.facebook.com/BrightEyes

 

PARQUET COURTS (US)

Parquet Courts lager frisk og urolig rock med en stor utforskertrang, noe de viste i stor stil på Wide Awake (2018), med Danger Mouse i produsentstolen. De blander elementer fra punk, indierock og funk på sin egen måte. Ny musikk fra kvartetten er på vei, og vi er spente på hvilken retning låtene tar denne gangen.

Debuten kom med kassettutgivelsen American Specialties i 2011. Det produktive bandet har så langt gitt ut seks album, hvor det ene var under navnet Parkay Quarts. De har oppgitt kultband som Big Boys, Minutemen, Black Flag, The Dicks og Flipper blant inspirasjonskildene og deler disses uredde innstilling. I 2013 spilte de på Øya i Middelalderparken. Vi er glade for å ha det vitale bandet tilbake på plakaten.

Pitchfork kalte Wide Awake: – …an album of joyfully absurd, danceable rock music. It is straightforward but alien, simple but endlessly referential.

Louderthanwar.com etter en konsert i Manchester: – …by far one of the most cutting-edge guitar bands around, constantly evolving and taking different turns within their music. A pleasure, a privilege and an honour to witness live.

 

SQUID (UK)

Squid fra Brighton blander post-punk med funk, med andre ord asfalt og dansegulv på en gang. I løpet av diverse småutgivelser har de utvikla soundet sitt, og i 2019 fikk de velfortjent oppmerksomhet for EPen Town Centre. BBC, NME, The Guardian og andre britiske medier omfavnet bandet i løpet av året. I løpet av 2020 skal det komme et helt album.

Diymag.com: – Town Centre is a richly musical and completely addictive listen that shows exactly why Squid are one of the most exciting bands in the country at this moment.

Squid har et meget godt rykte som et fantastisk liveband på grunn av energiske konserter på små og store scener. Vi har selv sett dem flere ganger det siste året, og er sikre på at de vil få flere norske fans i august. De har imponert på en rekke festivaler i hjemlandet og til sommeren skal de spre låtene sine utover større deler av Europa. Du vil få en mulighet til en forsmak under by:Larm, for Squid spiller på Øyas kveld hos Blå fredag 28. februar.

squiduk.bandcamp.com/music

www.facebook.com/squiduk