The Strokes til Øya!

Avslutter i Amfiet torsdag 13. august

TheStrokes_logo_Oya2020

13. august kommer The Strokes til Oslo for første gang på over 18 år. Dette blir deres første besøk i Norge siden 2011, og anledningen er at de skal avslutte torsdagen under Øya. I 2020 kommer deres etterlengtede album nummer 6, det første siden 2013. Denne sommeren vil de headline gigantfestivaler på flere kontinenter. Øyafestivalen blir omtrent som en intimkonsert sammenligna med flere av de andre arenaene The Strokes skal innom i år. Ikke la denne sjeldne muligheten til å se The Strokes i Norge gå fra deg. Dagsbilletter og ukespass er i salg.

THE STROKES (US) – tors 13. aug

For omtrent 20 år siden blåste fem fyrer nytt liv inn i New York-rocken. Med hint til blant andre Velvet Underground og Richard Hell lagde The Strokes låter som var fengende, energiske og upolerte. Etter å ha fått rykte som et fantastisk liveband i hjembyen, fikk de platekontrakt med Rough Trade og RCA. Interessen var snart like stor i Europa, og EPen Modern Age var et godt varsel om suksessen som skulle komme.

Klassikeren Is This It er ei skive som åpna porten for en ny bølge med friske rockeband de kommende årene. Den nådde andreplassen på albumlista i både Storbritannia og Norge. Rolling Stone Magazine har ment at den er blant de ti beste debutalbuma i rockehistorien.

De påfølgende albuma Room on Fire (2003), First Impressions of Earth (2006), Angles (2011) og Comedown Machine (2013) har alle solgt godt og bandet har fortsatt å være et stort trekkplaster på verdens største festivaler. Etter en pause vendte The Strokes tilbake til scena i fjor. De har sjøl fortalt at deres sjette album kommer i 2020. Vi og mange andre venter i spenning.

NME så The Strokes live i fjor: – It was, from start to finish, a masterclass in the effortless cool that made us love them in the first place.

www.facebook.com/thestrokes

thestrokes.com