Tre nye navn til Øya

Princess Nokia (US) / Malin Pettersen / The Good the Bad and the Zugly

Princess Nokia_Oya2020 c

Øya fortsetter med varierte, sterke og aktuelle artistslipp.  Onsdag 12. august får Tøyenparken besøk av både New York-rapperen Princess Nokia og Hadeland-pønkens spydspiss The Good the Bad and the Zugly. I tillegg skal Malin Pettersen for første gang spille som en del av Øyas hovedprogram. Se opp for hyppige slipp framover, for det er bare en tredjedel av programmet i parken som er annonsert.

 

PRINCESS NOKIA – ons 12. aug

Princess Nokia fra New York slo igjennom med albumet 92 Deluxe i 2017, ei skive som blant andre NME mente var et av årets høydepunkter. Etter en liten pause var hun tilbake høsten 2019 med singlene Sugar Honey Iced Tea (S.H.I.T) og Balenciaga. I år skal det komme et nytt album, og hun har gitt hint om at det er snakk om Pricess Nokia på et helt nytt nivå.

Hun har blitt kjent for sin rå og upolerte stil. I tillegg til å være artist er hun anerkjent som aktivist, feminist, moteikon og skuespiller. I fjor spilte hun i sin første film, Angelfish. Destiny Frasqueri, som hun egentlig heter, har turnert over hele verden, og har et stadig voksende publikum. I 2020 spiller hun noen av de største amerikanske festivalene, og hun kommer til Oslo for å spille i Tøyenparken.

Portlandmercury.com: – Princess Nokia’s got a message—many messages actually. A loud and proud intersectional feminist, Destiny Frasqueri often occupies multiple identities at once: Nokia’s of Afro-Puerto Rican descent, openly bi-sexual, a tomboy and a bombshell at the same time.

www.facebook.com/princessnokia92

 

MALIN PETTERSEN

Malin Pettersen har markert seg som en av de viktigste nye stemmene i den nye bølgen med singer/songwritere som henter inspirasjon fra klassisk country og moderne americana. Både det Spellemann-vinnende References pt 1 (2018) og det nedstrippa minialbumet Alonesome (2019) har fått meget god mottakelse. Den økende interessen fra medier og publikum kommer ikke til å avta med det første. Internasjonalt har hun fått skryt av blant andre Billboard, Rolling Stone og Paste.

Hun har funnet inspirasjon i blant annet bluegrass og folk, og hos artister som Gillian Welch, Emmylou Harris, Gram Parsons, Town Van Zandt, Chet Baker, Eagles og Neil Young. Sjøl kaller hun og noen av hennes musikalske venner musikken for nordicana.

Aftenposten: – På en måte er dette den ultimate testen i den godt utforskede americanasjangeren. Med kun de mest grunnleggende elementene til stede, må man virkelig ha talent for å holde på spenningen. Det har Pettersen i massevis.

I år skal Malin Pettersen gi ut et nytt album og turnere på begge sider av Atlanteren. Vi gleder oss over at hun rekker innom Tøyenparken i august.

www.facebook.com/MalinPettersenOfficial

malinpettersenofficial.com

 

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY – ons 12. aug

Kvelertak, The Abusers, Kosmik Boogie Tribe, Silver, Happy Dagger, Wonderfools, The Devil and the Almighty Blues… Dette er bare forsøk på en kort oppsummering av hva disse fem fyrene ellers har drivi med. Som The Good the Bad and the Zugly har de gitt ut fire album og en samler med låter fra diverse singler. De mottok Spellemann for Misanthropical House (2018). Nylig kom oppfølgeren Algorithm & Blues, som viser at både tempo, riff og instilling er like sterke.

Loudersound.com om forrige album: – Coming screeching and spitting out of the Norwegian suburbs, The Good, The Bad And The Zugly (or GBZ for short) have already established themselves as one of the most ferocious and skilled of modern punk bands, but Misanthropical House is such a joyful demonstration of snot-encrusted mastery that it’s hard to imagine a future where this band aren’t held aloft as beacons of insolent excellence.

Hadeland-bandet bygger videre på amerikansk og norsk pønkhistorie. De er et hektisk, eksplosivt og energisk og helt herlig liveband. I disse dager har de solgt ut Rockefeller, noe som viser at et stadig større publikum vil ha mer GBZ i 2020.

www.facebook.com/goodbadzugly

thegoodthebadandthezugly.bandcamp.com