Første slipp til Klubben

Actress (UK), Avalon Emerson (US), Sherelle (UK) og Leoparden spiller på Øyafestivalen 2020.

Leoparden_Oya2020

Vi er endelig klare til å offentliggjøre første del av programmet i Klubben, scenen vår for DJs og elektronisk liveproduksjon. Vi har mange supre navn på lager nå, se opp for flere slipp i veldig nær fremtid.

Actress (UK), DJ-sett, torsdag 13. august

Darren J. Cunningham, bedre kjent som Actress, jobber for tiden med ny musikk som skal gis ut på Ninja Tune i løpet av året. Høy kvalitet løper som en rød tråd fra albumdebuten Hazyville (2008) til den hittil siste langspilleren AZD (2017), gjennom moderne klassikere som Splazsh (2010), R.I.P. (2012) og Ghettoville (2014).

Musikalsk har Cunningham aldri stått stille, han har tvert imot gitt seg selv rom til å utforske alle kriker og kroker av dekonstruert R&B, techno og house, samt samarbeidet kryss- og multimedialt med Tate Modern, Barbican, Southbank Centre, og London Contemporary Orchestra. Intelligent er ordet som oftest går igjen i både intervjuer og anmeldelser, både som beskrivelse av musikken og mannen.

Den foreløpig siste langspilleren, AZD, ble godt mottatt, akkurat som forgjengerne, og The Guardian omtalte albumet som «a brilliantly twisted, introverted take on dance music». Vi tipper at Cunninghams kommende plate blir helt annerledes, men likevel umiskjennelig Actress, og håper å få noen smakebiter i DJ-settet hans i Klubben.

Avalon Emerson (US), DJ-sett, lørdag 15. august

Hun kommer fra ørkenen, Avalon Emerson. Selv om hun i dag er basert blant likesinnede i Berlin, er musikken mer preget av hjemstaten Arizonas åpne landskap og abstrakte steinformasjoner, enn av storbyens mørke klubber.

På veien fra Arizona høstet hun erfaringer på Warehouse-scenen i San Francisco, før hun i 2015 gjorde seg bemerket med flere spillejobber på Berlins legendariske Panorama Bar og siden De School i Amsterdam. De tidløse settene hennes blander lyddesign fra new wave, techno-futurisme, sjelen til klassisk amerikansk house, og livsbejaende rave-stemning.

Emerson har spilt over hele verden, sluppet utgivelser på Whities, Shtum, Spring Theory og Icee Hot, og flust av edits på egne Cybernedits. Bakgrunnen som dataingeniør har gjort henne uredd i møtet med ny musikalsk teknologi, men det menneskelige og personlige er vel så betegnende for musikken hennes.

Les mer om Emersons tilnærming til det å være DJ her.

Sherelle (UK), DJ-sett

Sherelle er en ung DJ og radioprogramleder fra London som spesialiserer seg i footwork, juke, jungle og noe hun kaller 160. Tallet viser til beats per minute, det går med andre ord helsikes fort – som seg hør og bør for en som er fostret opp på 4Hero, Machinedrum og DJ Rashad.

Hun har på kort tid blitt en av scenens viktigste figurer og er en stor forkjemper for bassmusikk fra undergrunnen både på radio og bak miksepulten. DJ Mag har kalt henne en sjeldenhet som må vernes om for enhver pris. Sherelle har laget gjestemikser for blant andre BBC Radio, 1Xtra, Resident Advisor, Crack og Noisey, og har levert legendariske Boiler Room-opptredener. Start med kondisjonstrening nå, vær klar når Sherelle spiller plater i Klubben i august. Og ikke bli skremt over turtallet, man danser til bassen.

Leoparden, live

Stilen Er Svimmel (Lyskestrekk Records) tok oss på senga i fjor. Vi hadde hatt bangeren Boliglån på hjernen tidligere, men var rett og slett ikke forberedt på hvor mye mer gull Yakob Dahl Changezi hadde på lager. Langspilleren blander uanstrengt nigeriansk boogie og lo-fi discofunk med fete synther og basslinjer hentet rett ut av 80s Groove, og det hele er toppet av tørrvittig vokal som leder tankene til Lars Lillo-Stenberg – også en uttalt inspirasjonskilde for Changezi.

At Changezi skulle lage musikk selv, skjedde litt på slump. Til tross for bakgrunn fra hiphop og DJ-virksomhet hadde han ingen planer om det, før et enkelt ad-libs-oppdrag for kompis Torb The Roach (Flammer, Lyskestrekk) førte til debutalbumet.

Veien hit var kanskje tilfeldig, men Leoparden har kommet for å bli, og han spiller live i Klubben på Øyafestivalen 2020.

Les et intervju med Leoparden på webben til Jaeger.