10 år som en av verdens grønneste festivaler!

For tiende år på rad vinner Øyafestivalen pris i den internasjonale festivalkåringen A greener festival award. I år vant vi i kategorien Outstanding Achievement 2019 – for fjerde gang!

agf c

A Greener Festival har siden 2007 vurdert og kåret de festivalene som jobber aktivt med et mål om å gjøre sine arrangementer grønnere og med å løse problemstillingene rundt bærekraft og miljø. Outstanding er den høyest rangerte kategorien man kan oppnå, og det er kun et fåtall av festivaler globalt som blir tildelt denne prisen. Kriteriene består av at man har klart å redusere utslipp av drivhusgasser på en enestående måte, sammen med nytenkende og inspirerende løsninger innenfor reise-, transport- og avfallshåndtering.

 

Juryen sin begrunnelse for kåringen:

“Outstanding» signifies a truly outstanding and inspirational event. Øyafestivalen show an outstanding drive for a greener festival. The team have also pushed boundaries to innovate and find unique solutions, and shown a clear determination to continue to break ground going forwards, as pioneers in the field.

The whole AGF team are very proud of the achievements of our winners and again we thank you wholeheartedly for your efforts and actions to make the event industry (and the world in general) greener.

– Vi er utrolig stolte over å vinne denne prisen igjen, som er et resultat av mange års arbeid og ikke minst av samarbeid med løsningsorienterte folk i alle ledd. Samtidig skal vi ikke hvile på laurbærene i år heller, men fortsette å finne nye måter å bli enda grønnere på i 2020 og fremover, sier miljø- og matsjef i Øyafestivalen, Mia Frogner.

Øyafestivalen er takknemlige for denne prisen, og den viser at vårt arbeid mot en mer bærekraftig og miljøvennlig festival går i riktig retning. Vi har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler. I 2019 ble vi også re-sertifisert som Miljøfyrtårn for fjerde gang, og ble igjen sertifisert til Debios gullmerke for 95% økologisk matservering. Vi nådde også en rekordhøy gjenvinningsgrad på hele 75%, takket være bl.a Natur og Ungdom og vårt publikum som benyttet seg av og resirkulerte våre gjenbruksglass.

Vi vil fortsette å jobbe aktivt for å redusere vårt klimafotavtrykk og fortsette samarbeidet med våre partnere, leverandører, artister, godtfolk, frivillige og publikum for å danne nye miljøtiltak til årets festival. Takk til alle som bidrar, og kommer med gode løsninger til hvordan vi kan spare miljøet vårt og samtidig skape en unik festivalopplevelse. Vi håper dere vil fortsette å følge oss på reisen, med et så lavt klimafotavtrykk som mulig, både på og utenfor festivalen.