Kom deg på Oslo World

I månedsskiftet kan du oppleve store mengder variert musikk fra flere verdensdeler.

bombino 14 ihne pedersen bw
foto Ihne Pedersen

Tirsdag 29. oktober starter Oslo World med musikk og annet innhold fra ulike deler av kloden. Kom deg ut i byen for å oppleve spennende godlyd fra Portugal, Marokko, Spania, Mali, Japan, Sør-Afrika, Chile, Kapp Verde, Niger, Brasil, Lesotho eller andre steder du kanskje ikke hører musikk fra daglig. Sjekk hele programmet her for å finne noe som passer for deg.

Noen av navna på plakaten har tidligere spilt på Øya. Ta gjerne turen for å oppleve disse på nytt, eller start din helt egen musikalske skattejakt.

 

ONS 30. OKT på COSMOPILITE: Marja Mortensson, Daniel Herskedal & Trondheimsolistene

Musikken er et originalt møte med den sørsamiske musikktradisjonen som både byr på noe nytt og ambisiøst, men også gjenkjennelig. I tillegg er Mortensson er en av de mest oppsiktsvekkende norske vokalistene som har entret scenen på en god stund. Nå kommer hun, medkomponist Daniel Herskedal og Trondheimsolistene til Oslo World med nyskrevet sørsamisk musikk som kretser rundt balansegangen mellom å gå sin egen vei og å vende tilbake til røttene sine.

 

ONS 30. OKT på BLÅ: Broen releasekonsert + Nattelys jamsession

Oslo World inviterer til en helaften når Broen slipper sin nye plate, Do You See The Falling Leaves?. I tillegg til et konsertsett hvor Broen tar utgangspunkt i det ferske materialet sitt, vil de denne kvelden møte et knippe musikere, kuratert og ledet av Åsmund Skuterud, i en friere jamsetting.

 

FRE 1. NOV på COSMOPOLITE: Bombino

Spiller også en akustisk konsert på Hennie Onstad Kunstsenter dagen etter.

Å kalle Omara «Bombino» Moctar, som gjestet Norge for første gang da han spilte på Oslo World i 2011, for en av de viktigste gitaristene i verden i dag er ingen overdrivelse. Tvert imot – innflytelsen fra den såkalte ørken-bluesen som Bombino sammen med tuareg-legendene i Tinariwen har vært de fremste eksponentene for, er hørbar i stadig større deler av moderne gitarbasert musikk. Stilen hans – lynrask, elastisk og dypt musikalsk – er simpelthen umulig å ikke la seg smitte av.

 

LØR 2. NOV på COSMOPOLITE: Tinariwen

Det store internasjonale gjennombruddet deres, som skjedde for snart tjue år siden, gjorde det særegne uttrykket deres til en helt sentral ingrediens i moderne rock. På den måten bidro de til å rive ned skillene mellom oss og dem, mellom det vi pleide å kalle “verdensmusikk” og det vi simpelthen kaller “musikk”. Listen over profilerte fans er lang – på deres nyeste album spiller de blant annet med musikere som Cass McCombs og Stephen O’Malley.