Torsdagens konsertanmeldelser

Les dem her

Foto: Helge Brekke

Erykah Badu

Gaffa, 5

Innen hun setter i gang gjennombruddståla On & On har hun oss i sin hule hånd. Resten av konserten kan ikke beskrives som stort annet enn en fremvisning i hvorfor Erykah Badu er å anse som et musikalsk og kulturelt ikon den dag i dag. Hennes smykkeskrin av en diskografi fra de seneste tyve årene får virkelig ben å gå på i løpet av konserten.

Les hele anmeldelsen her.

Dagbladet, 5

Det har faktisk vært en helt strålende konsert, en varm, men uregjerlig og pulserende hyllest til musikkens muligheter. (…) Å høre Erykah synge live er som å vandre inn i en tunnel av fløyel. Det er så varmt, så modent, ingen i verden høres ut som henne.

Les hele anmeldelsen her.

Tame Impala 

Gaffa, 5

Feels Like We Only Go Backwards viser hva publikum er i stand til når det kommer til allsang. Eventually har også et mektig refreng. Og det bygger seg gradvis opp før det eksploderer utover skråningen foran Amfiet.

Les hele anmeldelsen her.

VG, 5

Den årsferske sangen «Patience» (…) låter som et vidunderlig mellomledd mellom Elton John og Ariel Pink. Derfra går det slag i slag mellom syrete funkblues, impresjonistisk avant-pop og stram glamrock (elleville «Elephant» er et høydepunkt midtveis) – alt servert med lekenhet, overskudd og frekke detaljer.

Les hele anmeldelsen her.

Dagbladet, 5

Den audiative syretrippen vi har befunnet oss på hele kvelden når et endelig klimaks med grensesprengeren «Mutant Gossip», før det takknemlige publikummet avslutningsvis får kose seg med «The Less I Know the Better» og «New Person, Same Old Mistakes».

Da kan Kevin Parker skryte på seg å ha sørget for Øyafestivalens hittil største konsertopplevelse i år.

Les hele anmeldelsen her.

Sigrid 

Dagbladet, 5

Og der «Sight of You» blir en god, varm omfavnelse når kveldssola sakte, men sikkert gjemmer seg bak trærne i Tøyenparken, er gamechangeren «Don’t Kill My Vibe» fortsatt induksjonen som tar kvelden til sitt første kokepunkt (…) den er vår «We Are The Champions». Vår «We Will Rock You» – uten harry-faktoren.

Les hele anmeldelsen her.