Møt de ekte heltene!

Øyas frivillige

IMG_1879-1

I år fyller Øyafestivalen 20 år! Den første utgaven av festivalen så dagens lys på Kalvøya i Bærum i 1999, hvor det visstnok var flere frivillige enn det var betalende publikum. 20 år senere i Tøyenparken er vi både ydmyke og stolte over å ønske nesten 3000 frivillige velkommen til festivalen.

De frivilllige har allerede inntatt parken i rosa refleksvester, og jobber iherdig for å få festivalen på beina i tide! Det er fortsatt noen detaljer som gjenstår før vi åpner portene i morgen kl.13:00, og til da må vi få sagt at Øya er en heldig festival som har så flinke, arbeidsomme og fantastiske frivillige med på laget! Som frivillig for Øyafestivalen kan man være med både før, under og etter festivalen. Vi tok en prat med Emilie, Hanna og Sondre.

Emilie(25) jobber i år med Natur og Ungdom (go green)! Som frivillig hjelper hun til med å holde parken ren. Tidligere har hun både jobbet som frivillig under opprigg og vært artist på festivalen med bandet Das Body.

Hva er ditt beste Øyaminne?

Har sett mye bra konserter så klart! Men glemmer aldri første året i Tøyenparken hvor jeg og to venner lå på gresset i sola med svak musikk i bakgrunnen i evigheter, og det var virkelig ingen andre steder jeg ville være. Det er det jeg liker best med Øya ass. Bare ta det ruuulig!

Hva gleder du deg til å se i år?

I år er det Robyn jeg absolutt gleder meg mest til. Vil også se Ē, Trizah, Soccer Mommy, Mitski og Christine and the Queens.

Hanna(24) gir informasjonen til alle frivillige som er på jobb og og hjelper til med det andre frivillige måtte trenge.

Dette er hennes andre år som frivillig og synes det er gøy å jobbe med Øya siden hun møter på så mange kule folk som får dagene til å gå.

Hva er ditt beste Øyaminne?

Mitt beste minne fra Øya var da jeg så Marlon Williams og Brockhampton, jeg gråt av begge.

Hva gleder du deg til å se i år?

I år ser jeg mest frem til Kommode og Robyn!

 

Sondre(18) er med som frivillig for første gang, og jobber med sikkerhet under opprigg og passer på veier, innganger og andre områder på festivalen. Hans hovedoppgave er å være blid og imøtekommende mot alle frivillige og forbipasserende.

Hva er ditt beste Øyaminne?

Da Arctic Monkeys spilte ifjor!

Hva gleder du deg til å se i år?

I år gleder jeg meg til mye! Blant annet Brenn., Blood Orange, Earl Sweatshirt, Slowthai, Tame Impala og Karpe!