Koke kloden-samfunn, ikke ta meg!

Munchmuseet og Øya presenterer festivalkunstner Bjørn-Kowalski Hansens miljøbevisste verksted, der du kan trykke en unik t-skjorte med klimapolitisk motiv.

Bjorn-Kowalski_Oya2019
Bjørn Kowalski Hansen, foto: Marthe-Thu

I protest mot konsumsamfunnet gjenbruker Bjørn-Kowalski brukte t-skjorter. Ved hjelp av Munch-inspirerte trykketeknikker kan du skape ditt eget miljøpolitiske motiv og bruke et spesiallaget Munch-alfabet til å lage en original vri på band-t-skjorta.

Tittelen Koke kloden-samfunn, ikke ta meg! er en hyllest til kunstneren Wilibald Storns verk Coca Donald-samfunn* ikke ta meg (1969), som var en kritikk av vårt overflodssamfunn. Menneskeskapte klimaendringer gjør tematikken like aktuell 50 år senere.

Bio
Bjørn-Kowalski Hansen (1979, Bergen), er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (2001–2004), og er basert i Oslo. I 2017 ga han ut boken Norske Reklamefigurer 1920–1960 på Form Forlag. Disse reklamefigurene er en viktig del av kunstnerskapet hans, og inngår i flere større prosjekter.

Fakta
Festivalkunstner: Bjørn-Kowalski Hansen
Skredder: Simen Brekke
Kuratorer Munchmuseet: Trine Otte Bak Nielsen og Natalie Hope O’Donnell
Prosjektleder Øyafestivalen: Kyrre Heldal Karlsen
Produsent: Jenni Yang
Fotograf: Marthe Thu
Produksjonslokale: Fellesverkstedet
Hvor: Caltexløkka ved Klubben
Øyafestivalen 2019: 7.–10. august