Nao (UK) erstatter Koffee (JM)

Spiller torsdag 8. august på Fortum, fortsatt noen få billetter igjen.

Nao

Den engelske R&B-artisten Nao erstatter jamaicanske Koffee, som dessverre avlyser på grunn av mer lukrative turnémuligheter i USA. Koffee sier hun ønsker å gjøre det godt igjen ved å komme til Øyafestivalen neste sommer.

Den gode nyheten er at det fortsatt er noen få billetter igjen til torsdag 8. august, som også byr på blant andre Tame Impala, Sigrid, Erykah Badu, Earl Sweatshirt, Mitski og Ricochets. Kjøp billett hos Ticketmaster.

NAO (UK) – torsdag 8. august
Neo Jessica Joshua, kjent som Nao, er udiskutabelt en av spydspissene i kontemporær britisk R&B. Man kan kalle henne det alternative motstykket til kollegene Jorja Smith, Mahalia og Ella Mai; mens de andre spilte inn pophits, lagde Nao det ambisiøse konseptalbumet Saturn (2018).

EPen So Good (2014) og langspillerdebuten For All We Know (2016) bar lovnader som ble innfridd på fjorårets oppfølger, et vevestykke av astrologiske referanser og musikalske grep som stadig utfordrer sjangeren hun for det meste opererer innenfor. Selv kaller hun musikken sin for «wonky funk», og henter inspirasjon fra både 70- og 80-tallet, med vokalføringer som nikker hardt til R&B-gullalderen på 90-tallet. Ikke overraskende at hun, som mange av de aller beste vokalistene, startet som korist.

The Atlantic var fulle av lovord om både artisten og albumet da de anmeldte Saturn:
«On her second studio album, Saturn, Nao guides listeners through a galactic journey. It’s a lush, ambitious record that pulses with the singer’s need for movement. (…) It’s fitting, then, that Saturn finds the post-20s Nao evolved, the insecurities of the prior decade having shuffled off to create space for a more fully realized self—and more complex music.»

Nao ser du torsdag 8. august klokka 21.00 på Fortum. Kjøp billetter her.