Bort med engangsplasten!

Vi har kuttet 60% av plastavfallet siden 2016 – og i år går vi enda lengre!

bilde åsmund seip

Plast utgjør en stor miljøutfordring – og den kanskje største utfordringen er at halvparten av plasten kun brukes èn gang! Vi har derfor jobbet mye med å kutte éngangsartiklene de siste årene.

Visste du for eksempel at 

– vi bygger flere vannpunkter på området så kranvann er lett tilgjengelig?


Når plast kommer på avveie skaper det utfordringer for dyr og økosystem, og med mikroplast som finner vei inn i maten vi spiser. Hvert år havner 6,4 millioner tonn søppel i havet, der 70-80% er plast! Den beste måten å unngå dette på er å redusere bruken av plast!

Les mer om hvordan gjenbruksglassene fungerer.

I år vil det heller ikke bli delt ut regnponchoer som kun brukes én gang. Tips: Husk å ta med regnjakke! Hvis du har glemt regnjakka, så finnes det både støvler og regnklær til utlån i Tretorn-standen. 

Vi har også strenge begrensninger på hva som kan deles ut og selges i bodene på festivalen. Vi har sørget for vannpunkter ved alle barene og sånn kan vi kutte antall flaskevann som brukes på festivalen både til salg, til artister og til frivillige.

Det er ikke til å unngå at det finnes plast på festivalen, både fra produksjon og som kommer med utenfra. Derfor er det viktig at plasten kildesorteres og gjenbrukes. På Øya åpnes hver avfallspose når det kommer på bakområdet der innholdet blir håndsortert. Etter festivalens slutt ryddes parken for hver eneste plastbit, fra sneip til strips. Ingen plast skal komme på avveie!

Hjelp oss med å begrense plastbruken ved å returnere gjenbruksglasset ditt til oss etter festivalen – og ved å drikke kranvann istedenfor flaskevann!

Foto: Åsmund Seip