Øya kåret til en av Europas grønneste festivaler!

Rett før julefreden satte inn, fikk vi den gode beskjeden: Øya vinner den internasjonale festivalprisen «A greener festival award 2018»! 

thormøller5

Rett før julefreden satte inn, fikk vi den gode beskjeden: Øya vinner den internasjonale festivalprisen «A greener festival award 2018»!

Juryen selv sier:

«This signifies a truly outstanding and inspirational event. Øya is an exceptional event who has significantly reduced greenhouse gas emissions, have excellent travel, transport and waste management programs, protect the environment and minimize water use – and communicate this to the public.

Øya continue to do amazing work and lessen the events impact on the environment! We thank you wholeheartedly for your efforts and actions to make the event industry greener.»

Øya har blitt tildelt denne utmerkelsen tidligere – først i 2009 – og det er nå 9. gang vi mottar denne prisen, hvor vi konkurrerer med andre europeiske festivaler. Nytt av i år, er at prisen blir internasjonal og i mars får vi dermed vite om vi konkurrerer om den gjeve utnevnelsen om å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler.

Vi takker alle dere som har bidratt til dette i vår organisasjon – alle medarbeidere, godtfolk og frivillige som har kommet på gode løsninger for å spare miljøet – og også dere i publikum som har kildesortert, pantet, reist kollektivt og valgt bærekraftige festivalmåltider hos oss!

Foto: Thor Møller 2018