Posted on

Hva er Dagens rett, kelner?

Som på enhver god restaurant finner du også en Dagens spesialitet på ØYA. I tillegg til de 24 mataktørene som serverer førsteklasses festivalmat hele festivaluka, har vi invitert med fire aktører som dukker opp én av festivaldagene i boden Dagens.

Møt Hrímnir Ramen, smak på Mama Lee’s Dumplings, opplev Ben Reddik og kos deg med Lille Tøyen Kolonial!

Hrímnir Ramen byr på en nordisk variant av japansk ramen, som utforsker tradisjonelle kulinariske teknikker og byr på nyskapende retter. Mannen bak konseptet heter David Quist og han skaper unike smaker fra et nordisk biologisk mangfold, med hyllest til ramen som en lokal-inspirert rett.

Finn David i Dagens boden på onsdag under festivalen.

Mama Lees Dumplings. Ann Sung-an Lee er kjent for mange av byens matglade mennesker, nå sist fra konseptene Koie Ramen og Gressholmen Kro, og tidligere fra Way Down South. På ØYA lager hun sin barndoms stekte dumplings, eller nærmere bestemt gyozas. Hun beskriver retten i svært poetiske ordelag, for hun avslutter: Denne retten er vår families store ære, du må bare smake!

Finn Ann i Dagens boden på torsdag under festivalen.

Ben Reddik er det nye konseptet fra de flinke folkene bak Taco República, og åpner sin nye restaurant i Markveien allerede lørdag under festivalen. De serverer småretter fra det østlige Middelhavet – meze. Med nybakt surdeigspita på gamle kornsorter, labneh av rørosyoghurt og za´atar av urter fra norske fjell, lager de sin versjon av Levantens vidunderlige matfat. Råvarene hentes først og fremst fra planteriket og lokale økobønder, og når de har kjøtt på menyen kjenner de alltid navnet på bonden.

Finn Henrik og de andre i Dagens boden på fredag under festivalen.

Lille Tøyen Kolonial dukker opp på festivalens siste dag i år som i fjor. Lille Tøyen Kolonial er en økologisk dagligvare og kafé i Lille Tøyen hageby, på toppen av Tøyenparken. På Øya serverer de sine beste søtsaker: sjokoladecupcakes, drømmekake, økologisk smågodt, og havre- og chiagrøt med marinerte bær.

Finn Kaja og de andre i Dagens boden på lørdag under festivalen.

 

 

Kjøp billett!