Posted on

Øya og Munch gir publikum samtidskunst

Velkommen til lanseringsfest torsdag 14. juni klokka 19.00.
Guro Olsen Ørbech og Dávvet Bruun-Solbakk, foto: Ihne Kåresdottir

Munchmuseet og Øyafestivalen har inngått en flerårig avtale om et eget kunstprogram på Øya. Årets prosjekt forvandler publikums ansikter til unike kunstverk.

– Med dette ønsker vi å gi samtidskunst en større plass blant publikummet på Øyafestivalen, forteller Øyas kunstansvarlig, Kyrre Heldal Karlsen.

Sammen med Munchmuseets kuratorer, Trine Otte Bak Nielsen og Natalie Hope O’Donnell, har de valgt ut Tor Erik Bøe som årets festivalkunstner.

Forvandler ansikter til kunstverk
I en spesialbygget salong på festivalområdet vil Bøe tilby publikum en make-over helt utenom det vanlige. Med god hjelp av et team med profesjonell hårstylister og sminkører vil han forvandle ansiktet ditt til et kunstverk.

– Bøe vil blant annet bruke innsamlet økomateriale som kvister, blomster og gress. Dette bruker teamet til å modellere en unik «eco-queer»-look, forteller kurator Hope O’Donnell.

Vises på storskjerm
Kunstprosjektet er inspirert av festivallivets «se og bli sett»-kultur og kommenterer også den sosiale medie-kulturen med å dele opplevelser via filtre i Snapchat og Instagram.

Som en del av kunstprosjektet vil derfor de som får en makeover fotograferes, og bildene vil bli vist på storskjermene på festivalområdet. Slik blir hver person et unikt kunstverk.

Lanseringsfest
Vi feirer samarbeidet med lansering og sommerfest på Munchmuseet torsdag 14. juni kl. 19.00. Møt årets festivalkunstner Tor Erik Bøe i samtale med kurator Natalie Hope O’Donnell og Øyas kunstansvarlig Kyrre Heldal Karlsen.

Øya-aktuelle Susanna spiller live, og etterpå blir det fest i kafeen og på uteserveringa med like Øya-aktuelle DJ Daniel Gude. Gratis inngang!

FAKTA
Tor Erik Bøe (f. 1984) er utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø. Som del av kunstnerduoen Trollkrem har han samarbeidet med en rekke kunstnere fra ulike felt med internasjonal og sjangeroverskridende tilnærming til performancekunst. Som kunstnerisk leder for TROLLKREM IMPORT for Munchmuseet i bevegelse (2018), har han brakt en rekke ulike kunstnere til Oslos Grønlandsområde.

Kunstner Tor Erik Bøe, foto: Ihne Kåresdottir
Sees neste år!