Miljøtema 2018: Det finnes ikke søppel mer!

I samarbeid med våre miljøpartnere er vi oppe i en sorteringsgrad på ca 70%. Vi i Øyafestivalen satser stadig på å bli enda bedre, og vi jobber med å gjenbruke så mye som mulig, redusere plast, bruke sporbar energi, få mindre matsvinn og ikke bruke unødvendig emballasje.

35688002513_5fb1175572_o
Foto: Maja Brenna

Miljøtema 2018: Det finnes ikke søppel mer. Vi blir inspirert av dette, og vil sette fokus på å tilbakeføre ressursene der hvor det er mulig. Når vi gjenkjenner at alt egentlig er en del av et kretsløp blir ingenting søppel mer. Alt avfall har verdi.

Dagens teknologi har gjort det blitt lettere å dele og mindre viktig å eie. Dermed bidrar flere til å minske avfallsmengden. Vi vil prøve ut nye måter og nye materialer, slik at det oppstår mindre avfall både på festival og på privaten. Som et lite eksempel, så er Øyafestivalen iår en sugerørfri festival, fordi vi mener at det er smart å kutte ut unødvendige produkter.

Øyafestivalen samarbeider med Norsk Gjenvinning, Natur og Ungdom, Bykuben – Oslo senter for byøkologi, Fretex og Debio Info.

I samarbeid med våre miljøpartnere er vi oppe i en sorteringsgrad på ca 70%. Vi i Øyafestivalen satser stadig på å bli enda bedre, og vi jobber med å gjenbruke så mye som mulig, redusere plast, bruke sporbar energi, få mindre matsvinn og ikke bruke unødvendig emballasje. Og alle disse tingene håper vi at du som publikum hjelper oss med, både på festivalen og hjemme!

Det finnes ikke søppel mer!