Posted on

Øyanatt: Ariel Pink og Ivan Ave

Onsdag 8. august hos Røverstaden
foto Eliot Lee Hazel

Billetter i salg nå

 

Øyanatt & Røverstaden presenterer: Ariel Pink (US) og Ivan Ave (NO)

Den tidligere visuelle kunstneren Ariel Pink har helt siden han begynte å spille inn musikk på slutten av 90-tallet vært en viktig figur i musikken med sin eksperimentelle stil. Han ble i 2003 signert av Paw Tracks, og slapp flere limited utgivelser hos dem. Musikken hans ble ofte misforstått av kritikere, men han markerte seg hos musikkelskere og fikk en fanbase som har fulgt ham hele veien. Pink sine første utgivelser blir idag sett på som viktige grunnsteiner for flere artister som har kommet etter, og han har blitt kronet gudfaren av chillwave. Når han signerte for 4AD i 2009 hadde kritikerne begynt å snu, og hans første singel «Round and Round» fra Before Today ble av Pitchfork kåret til årets beste låt. Siden da har hans innflytelse i musikkverdenen bare blitt sterkere og sterkere, og hans polariserende stil full av satire, kjærlighet, nostalgi, sarkasme og fornektelse treffer dypt hos fansen. Pink er en mester i å portrettere spekteret av mennesket, noe han beviste på sitt nye album Bobby Jameson. Den ektefølte og kreative tilnærmingen har gjort han til en institusjon for amerikansk rock & roll.

Sammen med Ariel Pink denne kvelden står norske Ivan Ave fra Vinje i Telemark på scenen. Ivan Ave har siden sin spede start tatt kjempesteg å blitt en markant stemme i den globale hiphop-undergrunnen. Hans nye album Every Eye har tatt form på reisefot, i samarbeid med produsenter som Kaytranada, Kiefer, Mndsgn og Like. Det siste årets reiser har ikke bare påvirket Ave sin musikk, men formed det lyriske perspektivet vi opplever på Every Eye. Albumet er et innblikk i det å prøve å få innblikk. Mystisk? Det finnes svar! På Øyanatt stiller Ivan Ave med et knippe eminente musikere.

OM ØYANATT: Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

Kjøp billett!