Posted on

Behemoth og Bokassa til Øya torsdag 9/8

To band med ulikt utgangspunkt for å spille kjapt og hardt kommer til Tøyenparken torsdag 9. august.
foto Natalia Kempin

Polske Behemoth jobber for tiden med et nytt album, og kanskje får vi smakebiter i Sirkus. Bokassa har i det siste opplevd skryt fra media og Metallica-trommis Lars Ulrich. Nå skal skal de vise hvorfor stadig flere fenges av deres stonerpunk.

BEHEMOTH (PL)
Polske Behemoth har i årevis vært et av Europas ledende ekstremmetalband. Siden tidlig på 90-tallet har Nergal vært hjernen bak et band som hele veien har fått et større publikum og oppmerksomhet.

Bandets musikk omtales ofte som death metal, men har klar inspirasjon fra black metal. De har spilt alle de viktige metalfestivalene og har turnert med blant andre Danzig, Napalm Death, Gojira og Slayer.

Demigod fra 2004 var et gjennombrudd i hjemlandet, og solgte også godt andre steder. De to siste skivene Evangelion (2009) og The Satanist (2014) toppa den polske albumlista og gjorde det meget godt i land som Finland og Tyskland. The Satanist endte til og med på topp 40 på den amerikanske salgslista.

Etter en periode med sideprosjektet Me And That Man, er Nergal igjen fullt fokusert på Behemoth. I løpet av 2018 kommer det et nytt album, og bandet skal ut på en lengre pakketurné i USA med Slayer, Testament, Anthrax og Lamb Of God før de kommer til Tøyenparken.

Spin skreiv dette om The Satanist: – In fact, Behemoth’s tenth full-length sounds fresher and more interesting than anything they’ve done in years. It’s also the most extreme thing they’ve produced since their early days as a pagan black metal band, with far more of that old cold, macabre atmosphere settling in, and a certain feral intensity deliberately tarnishing the band’s more recent penchant for polish.
www.facebook.com/behemoth
behemoth.pl

BOKASSA
Bokassa holder til i Trondheim og blander sine favorittstiler, nemlig pønkens tempo og stonerrockens tyngde. De har vist seg fram et par ganger på Klubbdagen de siste åra, men i 2018 er det på tide at de sprer kraftfull og fengende rock til et større publikum i Tøyenparken.

Etter noen sterke singler og EPen War On Everything, ga de i fjor ut albumet Divide & Conquer. Det resulterte i gode anmeldelser i inn- og utland. Den britiske utgaven av Metal Hammmer mente dette var et av de aller sterkeste debutalbuma i fjor. Metallicas Lars Ulrich var voldsomt begeistra for bandet i sitt radioshow for kort tid siden.

Metal Hammer: – This Norwegian trio fuse primitive stoner-rock with raw hardcore punk and occasionally thrash, and they do it with deliciously seductive genius. (…) Bokassa are carving out a hybrid genre all of their own.
www.facebook.com/BokassaBand

Kjøp billett her!