Posted on

Fever Ray til Øya torsdag 9. august

Nå er halvparten av ukespassene til Øyafestivalen allerede solgt, så det er ingen grunn til å vente om man vil ha med seg fire dager i Tøyenparken og Klubbdagen.
foto Martin Falck

Ukas fjerde slipp er Karin Dreijers albumaktuelle solokarriere, under navnet Fever Ray. Hun skal spille i Sirkus torsdag 9. august, samme dag som blant andre Kendrick Lamar, Wolf Alice, Sleaford Mods og Moses Sumney. Dette blir Fever Rays eneste festivalkonsert i Norge i 2018.

Det er flere slipp rett rundt hjørnet. Både ukespass og dagsbilletter er i salg.

 

FEVER RAY (SE)

Fever Ray-konserten i 2009 står som et av høydepunktene i Øyafestivalens historie. Etter lang ventetid er vi veldig glade at Fever Ray returnerer. Først med The Plunge, som blant andre PopMatters, The Quietus og Pitchfork mener er blant fjorårets ti beste album. Så ble det klart at hun igjen skal turnére. Vi gleder oss stort til å se Karin Dreijer igjen på Øyafestivalen.

Alene har hun et noe mer organisk sound enn sammen med broren, som er partneren i duoen The Knife. Likevel er det snakk om hovedsakelig kjølig musikk, med mange overraskelsesmomenter. De første sololåtene dukka opp på nett i 2008, og debutalbumet ble utgitt året etter. Først i 2017 fikk vi høre mer, med singelen To The Moon And Back. Deretter kom den digitale utgaven av albumet The Plunge, som snart utgis fysisk.

Hun har samarbeida med blant andre Röyksopp, dEUS og Silverbullit, og har vist seg som en av Skandinavias mest spennende og uforutsigbare artister. Vi venter i spenning på hva liveshowet hennes inneholder denne gangen. I tillegg til en solokonsert har hun tidligere spilt på Øya to ganger som en del av The Knife.

The AV Club om The Plunge: – … where the thrill of this album lies; in its ability to change on a dime, to provoke—intermittently and from one listen to the next—confusion, shock, laughter, enlightenment, and ultimately admiration.

www.facebook.com/FeverRay

www.feverray.com

 

 

Kjøp billett her!