Kendrick Lamar til Øya torsdag 9. august

Denne uka blir det artistslipp fem dager på rad, med flere store navn. Vi starter med sjølveste Kendrick Lamar, som skal avslutte torsdagen på vår største scene.

Kendrick DAMN5 crop

Han er en av de viktigste nye navna i dette tiåret, noe han ga smakebiter på allerede når han headlina i Middelalderparken for fem år siden. Nå kommer han tilbake til Øya for å vise hvorfor populariteten kun har økt siden den gang,

Konserten hans i Telenor Arena solgte ut imponerende fort. Både dagsbilletter og ukespass er i salg.

 

KENDRICK LAMAR (US)

Kendrick Lamar fikk sitt store gjennombrudd i 2012 med andrealbumet good kid, m.A.A.d city, en utgivelse det var stor enighet om at var blant årets absolutt beste. Tre år seinere nådde han førsteplassen på albumlista i hjemlandet med To Pimp A Butterfly, og han vant fem Grammy-priser under det påfølgende årets utdeling. I fjor klinte han til med sitt tredje suksessfulle album DAMN., som inneholder førsteplassingelen Humble. Det er bred enighet om at dette er blant de beste og viktigste utgiveldene i 2017. Siden da har han vært involvert i soundtracket til filmen Black Panther og ga nettopp ut singelen All The Stars derfra. Det ble nylig klart at han nok en gang skal opptre under Grammy-utdelingen.

The Daily Telegraph har slått fast: – Kendrick Lamar is the star hip hop has been waiting for, the most urgent, dextrous and purposeful rap lyricist of his generation and perhaps any.

Rolling Stone er like entusiastiske: – Damn. is a brilliant combination of the timeless and the modern, the old school and the next-level.

Lamar ga ut sin første mixtape som 16-åring, mens han fortsatt gikk under navnet K-Dot. Tidlig samarbeida han med blant andre Snoop Dog, Dr. Dre, The Game og Lil Wayne. Han nevner sjøl Tupac, Miles Davis, Jay-Z, Parliament/Funkadelic og Eminem blant de store inspirasjonskildene. I tillegg til den reine hiphopen, kan man finne jazz og funk i musikken hans. To Pimp A Butterfly ble spilt inn med blant andre George Clinton, samt Øya-favorittene Thundercat og Kamasi Washington

Vi gleder oss stort til å oppleve en av det siste tiårets mest toneangivende artister skal gi oss en fantastisk musikkopplevelse i Tøyenparken, og vi er helt sikre på at det er tusenvis som er enige.

www.kendricklamar.com

www.facebook.com/kendricklamar