Posted on

Fredagens konsert­anmeldelser

Cashmere Cat og Pixies avsluttet fredagen med det beste fra to verdener. Her er anmeldelsene fra dag tre på Øyafestivalen 2017.
Pixies avsluttet fredagen på Amfiet. Foto: Helge Brekke

Cashmere Cat og Pixies avsluttet fredagen med det beste fra to verdener. Her er anmeldelsene fra dag tre på Øyafestivalen 2017.

 

Cashmere Cat på Sirkus – Terningkast 5, P3.no

Det er ganske god vibe i det tettpakkede teltet, og Cashmere Cat fletter inn sine egne låter med et unikt sound i et presist sett hvor det varieres mellom det harde og myke. Og det i mellom. Godt gjennomført av mannen som stadig gjør seg mer og mer gjeldende i urbansegmentet i o´ store utland.

20-åringens tilnærming til pop er morsommere, tøffere og mer intrikat enn hva man er vant til. Den tar uvante vendinger i tradisjonell innpakning og klarer å fenge både hode og hjerte.

 

Kaja Gunnufsen på Hagen – 9/10, Musikknyheter

Når Kaja Gunnufsen går på scenen er det ganske så diskret, uten masse liv og leven. Samtidig er det ingen tvil hvem som eier scena fra det øyeblikket hun står der. Hun virker både fornøyd og komfortabel, og alt stemmer fra første øyeblikk

 

Colter Wall på Hagen – Terningkast 5, Dagbladet

Dette må være den «stilleste» konserten på en større scene under årets festival. Kanskje er det også en av de beste, til tross for at lyden dessverre ikke er helt per kasse. Vi tilgir det også. Denne mannen er snart tilbake, og da bør det bli på en klubb. En stor en!

 

Cashmere Cat på Sirkus – Terningkast 5, VG

De litt for lange pustepausene mellom hvert drop er det eneste å utsette på showet forøvrig. Cashmere gjør opp for det når lyden plutselig kuttes og alt går i svart og etterlater et perpleks publikum. Man rekker å tenke på hvilken bane man skal rekke, før den deilige bassen kommer tilbake og sender settet rett hjem. Oh kitty, kitty!

 

Hilma Nikolaisen på Sirkus – Deichmanske Musikkblogg

Med sin bakgrunn fra Serena Maneesh, The Loch Ness Mouse og Umbrella har Hilma Nikolaisen noen vinklinger på sin popmusikk som er både spennende og utfordrende. Gitarbasert musikk som viser seg å passe perfekt på en stor festivalscene. Hilma Nikolaisen leverte en av de absolutt beste konsertene på fredagen, uten tvil.

 

Daniel Kvammen på Amfiet – 8/10, Musikknyheter

Energien er på topp fra start, og han danser rundt på hele scenen slik han pleier å gjøre. Etter Ingenmannsland og Rykte si spør han om folk er klare for helg. Han er tydelig ikke fornøyd med responsen, og sier vi må bedre, hvis han skal gi alt han har. Når han spør igjen kommer det et høyt og tydelig «JAAA!».

 

The Shins på Amfiet – Terningkast 4, GAFFA

The Shins har ifølge Øyafestivalen vært på deres ønskelister i mange år. Spørsmålet man da må stille seg etter endt konsert er: Var de verdt å vente på? Kom de noen år for sent? Svaret på det første spørsmålet er ja. Svaret på det andre spørsmålet er nei. Konklusjonen? Konserten var høyst etterlengtet – og 2017-utgaven av The Shins er en utgave vi liker.

 

Billie Van på Vindfruen – Terningkast 5, Aftenposten

Billie Van innledet fredagen med en konsert fri for dødpunkter.

 

Hilma Nikolaisen på Sirkus – Terningkast 4, GAFFA

Mellom psykedeliaen og punken finner Hilma seg til ro, med et hypnotisk og nydelig backdrop som sviver hele konserten, med alt fra røykende vann til travende kameler på. Selv er hun i god vokalform, akkurat der hun skal være, med sin døsig-deilige og mørke kvinnestemme.

 

Kjøp billett her!