Posted on

Torsdagens konsert­anmeldelser

Garbielle på Sirkus torsdag. Foto: Tor Orset

Gabrielle leverte en maktdemonstrasjon av de få, og hadde publikum i sin hule hånd under konserten på Sirkus i går. P3 er helt enig og gir terningkast seks!

Gabrielle på Sirkus – Terningkast 6, P3.no

OOUFF! Gabrielle eier scenen i det sekundet hun entrer den. «Livet er bedre enn oss», synges utover et stappfullt Sirkus, mens den vakre, futuristiske videoen fra låten «MER» lyser opp på skjermene i bakgrunnen. Konturene av Gabrielle som løfter armene opp mot taket er et episk bilde. Tusenvis av sprikende hender i publikum. Det er et vakkert syn. Og dette samholdet mellom artist og publikum, henger som en rød tråd gjennom hele konserten.
Sigrid på Vindfruen – Terningkast 5, P3.no

20-åringens tilnærming til pop er morsommere, tøffere og mer intrikat enn hva man er vant til. Den tar uvante vendinger i tradisjonell innpakning og klarer å fenge både hode og hjerte.

 

Gabrielle på Sirkus – 10/10, Musikknyheter

Når hun kommer til avslutningsnummeret Fem fine frøkner viser hun hvor rå hun kan være. Sirkusteltet var fylt til randen, og folk stod på alle tre sidene for å få et glimt av det som definitivt var torsdagens store norske højdare. Er det mulig hun har vokst ut av småscenene til Øyafestivalen, og kan stå på Hovedscenen neste år? Ja, tipper jeg.
The XX på Amfiet – Deichmanske Musikkblog

The xx virker helt oppriktige når de takker publikum og sier at de elsker oss. De avslutter med «Angels», min store favoritt som jeg trodde jeg hadde litt for meg selv; den er jo «bare» åpningslåta på andreplata. Men her er jeg langt ifra aleine om å bli rørt og lykkelig og litt rar. Og all kjærligheten i  «Angels» rammer inn konserten, både musikken, bandet og publikum: «love, love, love / love, love, love».

 

The XX på Amfiet – Terningkast 5, GAFFA

The XX tar ikke store sjanser, men behøver heller ikke å gjøre det med sitt bunnsolide materiale. På Øya ble det en ren fest torsdag kveld.

 

Gabrielle på Sirkus – Terningkast 5, Dagbladet

Gabrielle entrer Øya-scenen som en vaskekte diva, i dette tilfellet en ganske så sympatisk en. Kjærlighetserklæringene til publikum kommer på løpende bånd og når hun sier at hun har drømt i årevis om å stå på denne scenen, i denne parken, så tror vi faktisk på at hun på ekte kjenner sommerfugler i magen.
Feist på Amfiet – Deichmanske Musikkblogg

Avslutningen med «I Feel It All» fra The Reminder (et album med mye intensitet og morsomme låter) var perfekt. Dette er en skikkelig go’-låt som fikk meg i strålende humør og jeg kunne danse videre ut i Øya-kvelden. Med unntak av The XX som spilte senere på kvelden kårer jeg Feist til Øyas kuleste.

Kjøp billett her!