Posted on

Første konsertdag i parken

Charlotte Dos Santos. Foto: Ihne Pedersen

Charlotte Dos Santos var klar favoritt blant kritikerne på Øyas første konsertdag, Migos får også jevnt over gode terningkast. Les anmeldelser fra onsdagen.

Charlotte Dos Santos – Terningskast 6, VG
En dose solskinn i pissregn fra Norges første skikkelige soulstjerne, skriver VG om gårsdagens konsert med Charlotte Dos Santos på Hagen.

Migos – Terningskast 5, Aftenposten

En av verdens største hiphopgrupper leverte varene så det holdt.

Migos – Terningskast 5, VG

Da skyene sluttet å mige på Øya, fortsatte Migos fuktfesten.

Spiritualized – Terningskast 5, Dagsavisen

Den eksklusive konserten med Spiritualized forsterket av gospelkor samt strykere og blåsere fra Oslo-filharmonien var en av de store satsingene på årets Øya-festival, og minneverdig ble det, som avslutning på onsdagen i Sirkus-teltet.

Darling West – Terningkast 5, Dagsavisen

Darling West byr på noen nye låter, og spiller flere av de fineste de har fra før. Igjen også deres versjon av Fleetwood Macs «The Chain», og igjen kan vi si at dette kan de godt gjøre, siden den ikke setter deres egne sanger i skyggen i det hele tatt.

Charlotte Dos Santos – Terningskast 5, Aftenposten

Dos Santos og hennes kumpaner skaper en stemning som holder fast på de fremmøtte, og som garantert har fått flere til å åpne øynene for det unge talentet.

Hun avslutter med den avslappede «Cleo», tittelkuttet fra det ferske albumet, og forlater scenen mens bandet spiller seg ferdig. Her er spilleglede det viktigste, mens alt rundt forsvinner i en drøy halvtime.

Migos – Terningskast 5, P3.no

“T-shirt” og “Bad & Boujee” er selvfølgeligheter på setlisten. “Raindrop drip” sies det i den sistnevnte låten, og det er ikke akkurat edelstener som regner ned i Tøyenparken. Det er pissregn, type elendig. Men et opphold følger når trioen går på, heldigvis etter at parken har blitt skylt vekk. Uansett så klarer Migos å underholde oss og vel så det på Øyas første dag.

Sibiir – Deichmanske Musikkmagasin

Etter fjorårets metalmassakre på Bibliotekscenen var det et enkelt valg å ta turen til Hagenscenen når Sibiir nok en gang skulle spre sin metallic blackened hardcore utover Tøyenparken. Det ble et vått, men fornøyelige gjensyn.   

Silja Sol – Terningskast 5, Dagsavisen

Det er første gang på lenge jeg har hørt en så god publikumsrespons på en balladelåt. Den mangetoppede krempopdrømmen toppes med krisebæret til slutt, «Dyrene». Eventyret stopper forhåpentligvis ikke her for SIlja Sol som sikkert kunne holdt på i mange timer til. Det ser i hvert fall sånn ut.

Hjerteslag – Terningskast 5, Dagsavisen

Mot slutten er det nok av det gode, men da har de sine to beste ess igjen opp i ermet – «Sang til Sonja», og den enda flottere «Kong Oscars Gate», som slutter med at Eidevik går en seiersrunde ned til publikum, kaster seg ut i mengden og blir båret rundt for enda en runde med refrenget. En liten stund forsvinner han i mengden, før han igjen  kommer seg opp på scenen og tar imot hyllesten.

Charlotte Dos Santos – Terningskast 5, GAFFA

Charlotte Dos Santos er årets mest skamroste Øya-artist. Etter at hun ga ut det konseptuelle debutalbumet Cleo, haglet det med seksøyde terninger i norsk presse. Velfortjent. Kritikerrosen kommer ikke til å avta med denne anmeldelsen.

Kjøp billett her!