Posted on

The Waterfront Ideas: Gøy som gründer?

Paneldebatt i Biblioteket torsdag 10. august kl. 15.00.

Gründertilværelsen er ønsket av mange, men det er ikke alltid den innfrir forventingene. Halvparten av norske studenter født etter 1996 (generasjon Z) ønsker å være gründere, men vet de hva de går til? De fleste går inn i dette med innsikt om at det må hardt arbeid til og at de kanskje ikke lykkes. De færreste går ut av det med alle illusjoner knust.

Møt en av Norges beste programmerere, Geir Engdahl, som sammen Vibeke Fængsrud (House of Math) og Anders Hordvei Mjåset (Mesh) vil dele sine erfaringer om gründerlivets oppturer og nedturer, og utfordre den typiske norske oppfatningen om hva suksess er.

Geir Engdahl (33) og hans gründerkolleger utviklet unik teknologi og ønsket å revolusjonere en milliardindustri, men gründerdrømmen ble knust. Engdahl er trolig en av Norges dyktigste programmerere. Han har master i anvendt matematikk fra UiO, og har jobbet som seniorutvikler hos Google. Som første nordmann tok han sølvmedalje i den internasjonale informatikk-olympiaden (Korea, 2002). Han har også vunnet NM i programmering. Med sitt selskap Snapsale utviklet han en mobilapp for rubrikkmarkedet med automatisk bildegjenkjennelse. Selskapet ble senere solgt til Schibsted og der endte gründerdrømmen. – Jeg har mistet alle illusjoner, sier Engdahl.

Vibeke «Mattedama» Fængsrud (38) står bak undervisnings-selskapet House of Math (ca. 100 ansatte). Vibeke strøk i matte på videregående og dumpet i andre gym. Allikevel bestemte hun seg for å studere teoretisk matte på UiO. Hun har en Bachelor i matematikk og fysikk og en Executive bachelor of management med fokus på ledelse og international business. Vibeke har skrevet mattebøker, blant annet på Kagge forlag, for alle trinn fra 1. til 13. klasse, samt en rekke kompendier, i alt 27 titler. I tillegg blogger hun som kommentator i Nettavisen under navnet Mattedama, og holder foredrag om gründerskap, undervisning, læring og mestring. Hun i styret i rederiet Songa Bulk ASA, som er notert på Oslo Axess.

 

Anders Mjåset (32) startet selskapet bak de ledende innovasjonshubene MESH, Founders House og Startup Village – i henholdsvis Oslo og København. Han var også med å starte PramPack som ble solgt til Stokke i 2011, og et rekrutteringsselskap som han ikke lyktes med i 2007. I tillegg har Anders vært rådgiver for regjeringen og Arbeiderpartiet på forskjellige tema relatert til teknologi og innovasjon.

 

Christian Strand (36) leder debatten. Christian har prøvd seg som gründer, ved å forsøke å finne opp ny teknologi som enklere kan gi småbarnsforeldre informasjon om innholdet i podens bleie. Christian har tidligere ledet programserien «Gründeren» på NRK. I dag er han programleder for «Forbrukerinspektørene» i samme kanal. Som tidligere reporter, nyhetsanker, og talkshow-vert i NRK, har han fått mulighet til å intervjue flere kjente personer som tidligere statsminister Jens Stoltenberg, finansmann og milliardær Johan H. Andresen, tidligere Microsoftsjef Bill Gates og hans kone Melinda, Wikipedia-gründer Jimmy Wales, skuespiller Leonardo Di Caprio, Sir Michael Caine og mange flere.

 

Kjøp billett her!