Posted on

Kunst på Øya 2017

Kunst på Øya er den frekke lillesøstra, som alltid overrasker og stadig finner på noe sprell.

Siden Øyafestivalen flyttet til Tøyenparken i 2014 har vi vist kunstprosjekter som tøyer grensene for hva en musikkfestival er, og hvordan kunst kan oppleves. Vi vil skape kunstopplevelser som utfordrer festivalopplevelsen og gir publikum nye perspektiver: Hvordan kan kunst berike en musikkfestival? Hvordan kan en musikkfestival fungere som en plattform for kunst og kunstopplevelser? Kan kunst både være politisk og funky? Hva er kunstens funksjon i dagens samfunn? Har den blitt en del av det strømlinjeformede underholdningsbildet? Kan kunst være politisk og meningsbærende uten å virke ekskluderende. Kan det kommersielle endre vår bevissthet rundt miljø, etikk og forbruk? Dette er noen av de spørsmål vi ønsker å undersøke nærmere på Kunst på Øya 2017.

I år har vi invitert seks kunstnere til å presentere sine arbeid på Kunst på Øya, både helt nye og eksisterende verk. Prosjektene i år spenner fra dekonstruerte hagebenker, via det arkaiske norske til antropocen overvåkningsproblematikk.

I 2014 hilste Yngvild Rollands: “Scream until you like it” publikum velkommen til festivalen. Dette var det første i en serie med tekstbaserte kunstverk over inngangsportalen. I år er det den New York baserte kunstneren Anne Katrine Senstad sin tur. Hennes neonskilt møter publikum på vei inn til festivalen og spør hvem som egentlig styrer oss.

Den Berlinbaserte kunstneren Michael Johansson viser skulpturen „Some Assembly Required – Picnic“ en standard parkbenk som har begynt å mutere seg selv.

Anders Eiebakke utforsker Øyafestivalens historie gjennom sivil og militær overvåkningsteknologi.

Knut Åsdam viser en videoinstallasjon som ser på urbane tablåer med et samfunnskritisk blikk.

Performancegruppen Valhalls Døtre vil utforsker “det norske” som “levende skulpturer» rundt omkring på festivalområdet.
Vi kan garantere at du kommer til å få en unik kunstopplevelse på Øyafestivalen 2017. Vel møtt.

Om kuratorene
Kurator Alexander Rishaug er lydkunstner og musiker med lang og rik fartstid fra norsk lydkunst og støymusikk. Han har bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim, samt jobbet som produsent for Rikskonsertene.

Prosjektleder Kyrre Heldal Karlsen er en av Norges mest sentrale lyskunstnere, som lager lys og rom til danseforestillinger, teater og konserter. Han har designet lys for Øya siden 2012, og ledet Kunst på Øya siden 2014. Ved siden av å drive Kunst på Øya lager han også lysdesign og lysskulpturer for festivalen.

Kjøp billett her!