Posted on

Dagens matbod

Nye mataktører hver dag i Tøyenparken - kjøp deg dagens rett.

I tillegg til de 25 mataktørene som serverer førsteklasses festivalmat hele festivaluka, har vi i år invitert med fire mindre aktører som dukker opp én av festivaldagene i boden Dagens. Møt Anne på landet, The Golden Chimp, Lille Tøyen Kolonial og MatLAB fra Vitenparken.

Anne på landet kjører rundt i byens fineste foodtruck og selger deilige, håndlagede småretter med norske, økologiske råvarer som er produsert – og ofte sanket av kokkene selv – i området rundt Svartskog, hvor de holder til. På Øya finner du dem i den ambulerende matboden Dagens på onsdag, hvor de serverer sin berømte grillede skogsoppsandwich med sopp fra Svartskog og leskende rabarbrasløsj. Finn dem i Dagens-boden på onsdag.

MatLAB er en del av Vitenparken på Ås. Her har de utviklet et opplevelsessenter for mat, miljø og klima – og i matlaboratoriet fokuserer de på kretsløp, nær mat og egen produksjon av grønnsaker, spirer og øl. Det vil du finne igjen på menyen på festivalen – når de serverer dagens rett på Øya på torsdag: Pale Ale byggotto laget med bygg fra Eiketoppen, grotteost fra Hitra, konfitert kyllinglår fra Holte gård med puffede sener og mikrourter – og Mesk-falael – med bygg brukt i ølbryggingen i bryggeriet, servert med grillet, fermentert potetbrød, vakuummarinerte grønnsaker, urteemulsjon og spiselige, egendyrkede blomster.

På fredag får vi en smakebit av det nye stedet til den tidligere kjøkkensjefen på Hitchhiker, når The Golden Chimp kommer til Dagens-boden på lørdag. Selve restauranten er forventet å åpne høsten 2017, og blir Tøyens først rene dumplingssjappe – og på Øya serverer de klassiske dumplings med kverna ribbe og soyasjy – og de lover at det blir fettete, salt og juicy.

På festivalens siste dag dukker naboene våre i Lille Tøyen Kolonial opp og serverer dagens. Lille Tøyen Kolonial er en økologisk dagligvare og kafé i Lille Tøyen Hageby, på toppen av Tøyenparken. På Øya serverer de sine beste søtsaker: ulike formkaker, tre typer sjokoladekake, havre- og chiagrøt med marinerte bær og sin hjemmelagede slusj.

Kjøp billett her!