Posted on

Vippa, Breheimen og TUNCO til Øya

Kulinarisk backpacking fra Vippetangens takhager, høyfjellet i Skjåk og til en strand i El Salvador.

Da Vippa åpnet dørene for en knapp måned siden, livet det opp et område av Oslo de fleste av oss assosierer med parkeringsplasser og containerskip. I siloen ved den gamle fergekaia på Vippetangen har de åpnet en mathall, et matkultursenter, et utested – og med CREDO-kokk Heidi Bjerkan i spissen har Vippa ambisjoner om å bli et sted for bærekraftig mat, matkultur, urban dyrking og læring.

Til Øya tar de med seg smakebiter fra matboden Aleppo Bahebek – og serverer shawarma og falafel sandwich. I tillegg fyrer de opp kullgrillen og serverer grillspyd av kalv, grillede grønnsaker, salater, hummus og tabbouleh. Vi gleder oss!

Breheimen Mat kommer også til Øya i år – bak konseptet står familien Skiaker, som liker å høste av naturens grøde – og jakter vilt, fisker og sanker sopp og bær i lokalområdene. På Øya serverer de sin populære elgbab – deres norske kebabvariant med elg, sopp, løk og chiliinfusert tyttebærrømme – samt en kjøttfri variant med skogssopp, grønnsaker og tyttebærrømme. Pitabrødene leveres rykende ferske fra en av Oslos beste kebabrestauranter, og de andre råvarene er sanket og høstet fra Breheimen.

De fire gutta bak TUNCO møttes som backpackere – på stranden i El Salvador med samme navn, og ble enige om å hente noen av de fantastiske gaterettene de hadde opplevd på reisene sine hjem til Norge. Et par år senere var wokbaren på St.Hanshaugen likevel en realitet. I år kommer TUNCO til Øya – og vil ta med smaksløkene dine på en kulinarisk jordomseiling. Råvarene er lokale og økologiske, mens oppskriftene er langreiste. For hvert måltid du kjøper hos TUNCO, gir de bort et måltid til barn i nød – og bare i oppstartsåret donerte de rundt 70 000 måltider til barn i en landsby i Kenya. God mat – med god samvittighet!

 

Kjøp billett her!