Posted on

Bokbacka, Fiskeriet og Pacific Poke til Øya

Tre nye godbiter fra årets Øyameny!

Det er ikke ofte vi har med oss restauranter fra så langt vest i byen, men i år er vi så heldige å ha fått med oss Frognerbaserte Bokbacka – et sted som ofte nevnes når man skal gjette hvilke restauranter som snart får en Michelin-stjerne. På Bokbacka får du serverte nydelige, nynordiske retter – i det de selv kaller en folkelig gourmet-restaurant. Lokalet er dekorert med bilder av bøndene som har levert råvarene – og stedsnavnet er hentet fra gården i Sverige hvor kokken Simon vokste opp. Til Øya tar de med seg et par retter som er mer tilpasset festivalganer: Deilige wraps med fjellgris, nordisk kimchi og grønnsaker fra Bergsmyrene gård, og en kjøttfri variant med fåreost.

En annen nykommer i år er Fiskeriet – byens beste fiskebutikk og -lunsjbar! Fra utsalgsstedet på Youngstorget sørger de for å holde Oslofolket med kvalitetsfisk – fisket på en ansvarlig måte som sikrer at de beste råvarene fra havet er tilgjengelig også i framtiden. De tilbyr i all hovedsak villfisk fisket med line – og arter som ikke er overfisket. På Øya skal de lage publikumsfavoritten fish&chips og en lekker makrellsalat. Hikst!

Poké (uttales poh-kay) er en rå fiskesalat – surferens sashimi, som den ofte kalles – eller en Hawaii-versjon av ceviche. Poké betyr noe som er oppkuttet – og kommer fra når fiskernee på Hawaii solgte ferske fiskebiter som snacks sammen med ris, grønnsaker og ulike friske marinader og sauser. I år kommer byens beste pokétruck til festivalen – Pacific Poke – som gir deg norsk sjømat med ris, sesongens grønnsaker, syltede beter, misomajones og tangsalat. Flere matslipp på torsdag! 

Kjøp billett her!