Posted on

Øyamenyen er klar!

Den beste gatematen fra Japan, India og Trønderlag!

 

Årets festivalmeny er klar – og vi gleder oss til å dele den med dere over de neste ukene! Vi har samlet våre favoritt-restauranter til det vi mener er Norges soleklart beste festivalmat – og det skal både smake godt og være godt for miljøet, så all mat er laget på økologiske råvarer, en grønnsaksorientert meny og lokale varer fra norske bønder. Først ut er tre restauranter som er nye hos oss: Med japanske, indiske og trønderske aner.

Pjoltergeist er blant byens aller beste restauranter – og samtidig en av de mest diskrete, i et lite kjellerlokale i Rosteds gate uten inngangsskilt. Med en islandsk kjøkkensjef som har en sterk forkjærlighet for det japanske kjøkken, serverer Pjoltergeist sofistikerte varianter av folkekjær gatemat, akkompagnert av naturvin og mummi-servise.

På Øya serverer de takoyaki – japanske akkarboller med vårløk, bonitoflak og den japanske BBQ-sausen tonkato, samt en fiskefri versjon med portebellosopp. Nam!

 


Der peppern gror
åpnet i Oslo i 2015 til overveldende gode anmeldelser – og har vært mer eller mindre fullbooket siden. Her får man mer enn den klassiske tikka masalaen – på Der peppern gror serverer de fyrrig husmannskost og gatemat fra hele India – og vi er utrolig fornøyd med å endelig ha dem med på festivalen! Hos oss serverer de gatemattallerken med sprø Dahi Puri-semolinaboller med kikerter, poteter og mint yoghurt, potetkaker med curry og sterk masala-eggwrap.

 

MELT Grilled Cheese åpner på St.Hanshaugen i disse dager – og gir endelig grillet ost på brød det rampelyset det fortjener! Her lager de to kokkene med bakgrunn fra hver sin 3-stjerners Michelin-restaurant klassikeren grilled cheese i oppgradert versjon – laget på surdeigsbrød, penslet med nøttesmør og fylt av fettete godhet. På Øya kan du teste varianter med lasagne, en club sandwich-variant med konfitert kylling og en med soppstuing – og selvfølgelig generøse mengder ost.

Ifølge dem selv, passer en grilled cheese perfekt til alt fra Vazelina Bilopphøggers til Gabrielle – all musikk som er litt cheesy..

 

Følg med for flere matslipp neste uke!

Kjøp billett her!