Posted on

Øya Open med Sleaford Mods

Sleaford Mods er f**n meg noe av det råeste, drøyeste, slemmeste, arbeiderklassete som har kommet ut av UK på årevis. Duo rett fra rennesteinen i Nord-England. Tenk pønk, tenk hiphop, tenk rock, tenk ytre venstre. Dette er inn til beinet.

Goldstar i samarbeid med Øyafestivalen og Rockefeller presenterer:
ØYA OPEN: Sleaford Mods (UK)
JOHN DEE, Onsdag 27. september
Billetter i salg 19. mai

Electronic munt minimalist punk-hop rants for the working class. Slik beskriver Sleaford Mods selv musikken sin. Jason Williamson skriver tekstene, Andrew Fearn lager musikken – begge deler av det skitne slaget. Sleaford Mods spytter ut bitre, samfunnskritiske rants rundt temaer som arbeidsledighet, arbeidsliv, kjendiser og popkultur og kapitalisme.

«Andrew walked into some random pub and saw «English Tapas» scrawled on the menu board. Underneath this beautiful coupling of words were it’s components, half a scotch egg, cup of chips, pickle and a mini pork pie» It says everything about this fucking place. It’s comedy, it’s make do, it’s ignorant and above all, it’s shit» slik forklarer frontfiguren selv tittelen på deres nyeste album ”English Tapas” som duoen ga ut tidligere i år.

Prosjektet Sleaford Mods startet ut av frustrasjon og kjedsomhet fra tekstforfatter og vokalist Jason Williamson I 2006 I Nottingham. Navnet “Sleaford Mods” kommer fra hjembyen til Jason og klinger definitivt bedre enn hans tidligere artistnavn “That’s Shit, Try Harder”.

Etter mislykkede bandprosjekter i kjølvannet av britpopen gjør nå Williamson karriere som voksen mann i 40-årene. Viktige inspirasjonskilder i utviklingen av Sleaford Mods’ sound har vært Wu-Tang Clan, The Streets og drum’n’bass-guruen Roni Size.

«Vi har forsøkt å booke Sleaford Mods til Øya i flere år, men han ene insisterer på å prioritere bryllupsdag fremfor festival. Da blir det vanskelig!» sier Claes Olsen fra Øya.

Vi i Goldstar har drømt om denne konserten siden vi hørte de første ordene fra Jason Williamson komme ut fra høytalerne fra kontoret og gleder oss enormt til denne onsdagskvelden i september

www.sleafordmods.com

 

Kjøp billett her!